αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο σοβαρότερο ψέμα που βλέπουν οι HR Managers στα βιογραφικά. Και μπορεί να σε κάνει να χάσεις τη δουλειά

Το σοβαρότερο ψέμα που βλέπουν οι HR Managers στα βιογραφικά. Και μπορεί να σε κάνει να χάσεις τη δουλειά

Μήπως το έχεις κάνει κι εσύ; Να γράψεις κάποιο ψέμα στο βιογραφικό σου. Πιστεύοντας ότι αυτό θα σε φέρει… πιο κοντά στην θέση που τόσο θέλεις. Από την άλλη μεριά, αν το παράπτωμα σου γίνει αντιληπτό, θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι μάλλον δεν θα πάρεις εσύ τη δουλειά. Είναι ένα ρίσκο.

Και ενώ οι HR Managers δείχνουν να μισούν όλα τα ψέματα στα βιογραφικά, πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι μερικά από αυτά έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα. Το jobsite TopResume ζήτησε από 629 ειδικούς του HR να βαθμολογήσουν τις 14 βασικές κατηγορίες ψεμάτων στα βιογραφικά. Ενώ όλοι συμφώνησαν στο γεγονός ότι οποιοδήποτε ψέμα θα θα μπορούσε να κάνει έναν υποψήφιο να χάσει πόντους, υπάρχει ένα είδος ψέματος που μοιάζει πιο κομβικό.

Είναι ένα από τα συχνότερα που λένε οι υποψήφιοι. Είναι το ψέμα σχετικά με κάποιο πτυχίο. Αυτό συμβαίνει συνήθως σε αγγελίες που ζητούν απαραίτητα κάποιο συγκεκριμένο πτυχίο. «Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι άλλοι έχουν… τέλεια βιογραφικά, και θέλουν και οι ίδιοι να καταφέρουν κάτι τέτοιο», career advice expert Amanda Augustine. Για αυτό βλέπουμε αρκετά ψέματα στα βιογραφικά. Αντί για αυτό, η Amanda Augustine προτείνει να δεις τι skills έχεις και να εστιάσεις σε αυτά.

Άλλωστε, αν γράψεις κάτι που δεν ισχύει στο βιογραφικό σου, μπορεί να αποκαλυφθεί. Και τότε όλα τελειώσανε…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + eight =