αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης και η συγκάλυψη: Τι αποκαλύπτει ανώτερο στέλεχος της Louis Vuitton

Το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης και η συγκάλυψη: Τι αποκαλύπτει ανώτερο στέλεχος της Louis Vuitton

Για προσπάθεια συγκάλυψης των καταγγελιών της για σεξουαλική παρενόχληση κατηγορεί το γαλλικό κολοσσό ειδών πολυτελείας LVMH (Louis Vuitton) ανώτερο στέλεχος του ομίλου στην Νέα Υόρκη.

Η Άντογουα Νιούτον, αντιπρόεδρος με αρμοδιότητα τα νομικά θέματα, σε αγωγή που κατέθεσε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, ισχυρίζεται ότι μεταξύ 2015 και 2018 ένα υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχος την παρενοχλούσε συστηματικά. Αναφέρει ότι δεχόταν σχεδόν καθημερινά σεξιστικά σχόλια και ψυχολογική βία από το στέλεχος του γαλλικού ομίλου, καθώς και ότι αυτός έκανε άσεμνες κινήσεις και προσπαθούσε επίμονα να ακουμπήσει τα γενετικά του όργανα πάνω της.

Η κ. Νιούτον ισχυρίζεται ότι η διοίκηση της εταιρίας αδιαφόρησε για τις αναφορές της και προσπάθησαν να την αποτρέψουν στο να προβεί σε καταγγελίες. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι η εταιρία προσπάθησε να την πείσει να μην εγείρει αξιώσεις και προσπάθησαν να της επιβάλουν την άποψη ότι η παρενόχληση ήταν ένα φυσικό αποτέλεσμα της ομορφιάς της, διότι είναι μια ελκυστική γυναίκα και τέτοιες συμπεριφορές θα πρέπει να γίνονται ανεκτές. Παρόλο τον εκφοβισμό, η κ. Νιούτον κατέθεσε επίσημη καταγγελία στη διεύθυνση ανθρωπίνου δυναμικού το 2018.

Σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις δυσμενείς εντυπώσεις, η Louis Vuitton ανακοίνωσε ότι «η καταγγελία αφορά σε ένα μέλος του προσωπικού της εταιρείας, το οποίο δεν είναι μέλος της ανώτερης διοίκησης, όπως η κ. Νιούτον αναφέρει ψευδώς. Έχουμε την πρόθεση να υπερασπιστούμε σθεναρά τη θέση μας».

Πηγή: Economistas.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − 6 =