αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο σίριαλ στο Ελληνικό συνεχίζεται: Ανανέωσε την εγγυητική επιστολή η Lamda- Παραμένει θολό το τοπίο

Το σίριαλ στο Ελληνικό συνεχίζεται: Ανανέωσε την εγγυητική επιστολή η Lamda- Παραμένει θολό το τοπίο

Σε ανανέωση της εγγυητικής επιστολής που είχε καταθέσει στο πλαίσιο του διαγωνισμού για το Ελληνικό και έληγε αυτές τις ημέρες προχώρησε η Lamda Development του ομίλου Λάτση. Όμως παραμένει άγνωστη η ημερομηνία ολοκλήρωσης της διαδικασίας πώλησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου και της παραλιακής ζώνης του Αγίου Κοσμά.

Για να τηρηθεί το επίσημο χρονοδιάγραμμα, που προβλέπει «οικονομικό κλείσιμο» στα τέλη Ιουνίου, ώστε η Lamda να καταβάλει και τα πρώτα 300.000.000 ευρώ για το Ελληνικό, χρειάζεται ένα θαύμα, υποστηρίζουν όσοι παρακολουθούν τη διαδικασία.

Από την άλλη πλευρά, ο υφυπουργός Οικονομίας και πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας δήλωσε σε προχθεσινή ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Alpha πως «αν βάλουμε τα δυνατά μας, θα ξεκινήσουν τα έργα μέσα στο 2017». Ο ίδιος τόνισε, όμως, πως «πολύ σύντομα θα κατατεθεί η πλήρης μελέτη της εταιρείας» και πως είναι κομβικής σημασίας η έκδοση του προεδρικού διατάγματος για το στρατηγικό σχέδιο ανάπλασης, καθώς και η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για το νέο καζίνο.

Όπως σημειώνει το euro2day.gr, το κλείσιμο της διαδικασίας συνδέεται, πάντως, και με τη μετεγκατάσταση σειράς δραστηριοτήτων (και προσφύγων) από τον χώρο του Ελληνικού. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΑ, για το οποίο ακόμα αναζητείται χώρος στην Αττική, ενώ εδώ και πολλούς μήνες στελέχη του οργανισμού υποστήριζαν πως ο στόλος μπορεί να κατανεμηθεί σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις.

Όταν τον Δεκέμβριο του 2014 υπεγράφη η πρώτη σύμβαση με τη Lamda Development, προβλεπόταν πως όλες οι εκκρεμότητες θα είχαν λυθεί μέχρι τον Νοέμβριο του 2016, οπότε και ο επενδυτής θα αποκτούσε τις μετοχές της «Ελληνικόν ΑΕ», ιδιοκτήτριας του ακινήτου των 6.200.000 τετραγωνικών μέτρων. Τότε θα κατέβαλλε και την πρώτη δόση από το τίμημα που αρχικά είχε οριστεί σε 915.000.000 ευρώ. Τελικά προ μηνών υπήρξε νέο μνημόνιο μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και επενδυτικού σχήματος, το οποίο προβλέπει ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι το καλοκαίρι, κάτι που θεωρείται δύσκολο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × one =