αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο ρομπότ που καθαρίζει τις θάλασσες ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. «Ντεμπούτο» στη Μαρίνα Φλοίσβου

Το ρομπότ που καθαρίζει τις θάλασσες ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. «Ντεμπούτο» στη Μαρίνα Φλοίσβου

Το Seabin, μια συσκευή που έχει κατασκευάσει η LifeGate με τον τεχνικό της συνεργάτη Poralu Marine, τοποθετείται στα ύδατα μαρινών και συλλέγει τα πλαστικά απορρίμματα από την επιφάνεια τους. Η συσκευή αυτή κατασκευάζεται και τοποθετείται με την υποστήριξη της KLM και μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί Seabins στη μαρίνα της Νάπολη, στη Γένοβα, τη Βενετία και το Μιλάνο (Νavigli canals). Το Seabin έχει δυνατότητα συλλογής έως και 500 κιλών πλαστικών αποβλήτων ανά έτος που έχουν καταλήξει στη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων μικροπλαστικών και μικροϊνών.

Στην Ελλάδα, το πρώτο Seabin μέσω του προγράμματος «PlasticLess» της LifeGate τοποθετήθηκε την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 στη Μαρίνα Φλοίσβου, σε μια ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε από την KLM σε συνεργασία με την Μαρίνα.

Κατά την παρουσίαση του Seabin στη Μαρίνα Φλοίσβου, ο Γενικός Διευθυντής Ανατολικής Μεσογείου Air France-KLM κ. Jerome Salemi δήλωσε: «Είμαι πολύ περήφανος που γιορτάζουμε σήμερα την εγκατάσταση του πρώτου Seabin στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Μαρίνα Φλοίσβου. Υποστηρίζουμε σθεναρά την πρωτοβουλία της LifeGate, αφού βρίσκεται στην ίδια γραμμή με την δέσμευση μας για αειφορία. Η υποστήριξή μας αυτή στην πρωτοβουλία του Seabin έχει σημαντική αξία για το παρόν και το μέλλον των θαλασσών μας». Και συνέχισε: «Είναι στην ίδια φιλοσοφία με την δέσμευσή μας για βιωσιμότητα, για την οποία ο όμιλος Air France-KLM ως η μόνη εταιρεία από τον κλάδο των μεταφορών, είναι παρούσα στην λίστα βιωσιμότητας του Dow Jones (Dow Jones Sustainability Index – DJSI), για 14η συνεχόμενη χρονιά στην ευρωπαϊκή κατάταξη που καταρτίζεται από τους Standard & Poor’s Dow Jones και RobecoSAM, βασισμένοι στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική απόδοση των εταιρειών».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + 9 =