αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο ρίσκο του να είσαι… υπερβολικά εστιασμένος στη δουλειά σου

Το ρίσκο του να είσαι… υπερβολικά εστιασμένος στη δουλειά σου

Ναι, η εστίαση είναι ένα απο τα βασικά συστατικά για να φτάσεις στην δική σου επιτυχία. Αλλά όχι πάντα. Είναι επίσης κάτι που μπορεί… να σε σαμποτάρει. Πως; Αν η εστίαση σε κρατά συνεχώς με το κεφάλι σκυμμένο και είσαι συνεχώς «απασχολημένος» με ένα συγκεκριμένο πράγμα, είναι πιθανό να μην καταφέρεις να δεις τις ευκαιρίες που υπάρχουν τριγύρω. Να χάσεις μονοπάτια που θα μπορούσαν να σε οδηγήσουν σε έναν σπουδαίο προορισμό. Είναι πιθανό να κοιτάς το δέντρο και την ίδια στιγμή να χάνεις το δάσος.

Η υπερβολική εστίαση, πιθανόν να σας κάνει να πιστεύετε ότι πλησιάζετε σε έναν τελικό προορισμό, όταν, στην πραγματικότητα, υπάρχουν σημαντικές νέες εξελίξεις και πολύ μεγαλύτερες ανταμοιβές, εάν σκεφτείτε ‘έξω από το κουτί’ και αναζητήσετε απρόσμενα άλματα και όχι μικρά, ασφαλή βήματα προς τα εμπρός, σημειώνει το αμερικανικό inc.com.

Ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να σου φανεί χρήσιμος. ‘Η ποιο μονοπάτι θα σε οδηγήσει σε μία μεγάλη ευκαιρία. Αν δεν έχεις τα μάτια σου ανοιχτά και αν δεν παρατηρείς όσα γίνονται γύρω σου, είναι πιθανό να χάσεις μερικές μεγάλες ευκαιρίες.

Αφιερώστε χρόνο για να δείτε εάν υπάρχουν add-ons, αλλαγές, νέες τεχνολογίες ή άλλες προσεγγίσεις που μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα, λέει το inc.com. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η μέγιστη και βέλτιστη χρήση του χρόνου και των πόρων σας.

H συμβουλή του Jack Ma

Όλα αυτά, είναι κοντά στην οπτική που έχει και ο Jack Ma. Έχει ενδιαφέρον να δούμε την συμβουλή που έχει δώσει στον γιό του, σχετικά με την Εκπαίδευση. Ενώ πολλοί θα περίμεναν να τον παροτρύνει να είναι ο Νο1 μαθητής και να ξεχωρίζει στην τάξη, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

«Είπα στον γιό μου: Δεν χρειάζεται να είσαι μέσα στους 3 καλύτερους στην τάξη σου», σημειώνει ο δισεκατομμυριούχος.

Και εξηγεί το σκεπτικό του: «Το να είσαι κάπου στη μέση είναι εντάξει, από τη στιγμή που οι βαθμοί σου δεν είναι τόσο κακοί. Μόνο αυτού του είδους οι άνθρωποι έχουν ελεύθερο χρόνο για να μάθουν άλλα skills».

Με απλά λόγια, δεν έχει σημασία μόνο να… πέφτεις με τα μούτρα στη δουλειά για να πετύχεις έναν συγκεκριμένο στόχο. Είναι επίσης σημαντικό να έχεις τον διαθέσιμο χρόνο για να κοιτάς γύρω σου, να παίρνεις νέες γνώσεις και εμπειρίες. Και να καταφέρεις να φτιάξεις ένα πακέτο που είναι πολύ πιο δυνατό και μπορεί να σε οδηγήσει σε νέα ύψη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο διάσημος επενδυτής Kevin O’Leary αποκάλυψε το Νο1 πράγμα που κοιτά σε ένα βιογραφικό (και δεν έχει σχέση με τη δουλειά)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − eight =