αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο ρίσκο, οι δύσκολες στιγμές και η επιμονή: Ο Elon Musk περιγράφει το πως είναι να είσαι επιχειρηματίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ρίσκο, οι δύσκολες στιγμές και η επιμονή: Ο Elon Musk περιγράφει το πως είναι να είσαι επιχειρηματίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Το παραπάνω βίντεο έχει ενδιαφέρον, γιατί παρουσιάζει μερικά inside στοιχεία, από τη ζωή και την καθημερινότητα εός επιχειρηματία. Πέρα από τα λαμπερά φώτα και τη δημοσιότητα. Μιλά, κυρίως, για τις δύσκολες στιγμές. Έχει σημασία, όταν τα λόγια προέρχονται από τον Elon Musk. Τον ιδρυτή των Tesla, SpaceX, SolacCity, Boring Company.

«Όταν δημιουργήσαμε μαζί με τον αδερφό μου την πρώτη μας επιχείρηση, είχαμε μόνο ένα κομπιούτερ. Έτσι το site μας ήταν ‘πάνω’ την ημέρα και έγραφα κώδικα το βράδυ. Επτά ημέρες την εβδομάδα» τονίζει ο Elon Musk.

Στο βίντεο που δημιούργησε το κανάλι Startup Stories στο Youtube, έχουν συλλεχθεί μερικές πολύ ενδιαφέρουσες φράσεις του Elon Musk, πάνω στην επιχειρηματικότητα και το πως είναι να «τρέχεις» το δικό σου project. Μιλά για της αποτυχίες. «Ακόμα και η Tesla έφτασε πολύ κοντά στην αποτυχία», σημειώνει. Ενώ η SpaceX είχε κάποτε 3 συνεχόμενες αποτυχημένες εκτοξεύσεις πυραύλων.

«Ποτέ δεν τα παρατώ. Εκτός αν είμαι νεκρός ή πλήρως ανίκανος να εργαστώ» επισημαίνει ο Musk.

Και συμπληρώνει: «Αν ξεκινάς κάτι νέο, είναι ο καλύτερος τρόπος για να σκεφτείς: Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε ρίσκα». Όπως λέει, για να φτάσεις στην μεγάλη επιτυχία και να ξεπεράσεις όλους τους άλλους, πιθανότατα θα πρέπει να εργάζεσαι 100 ώρες την εβδομάδα. Αν σου αρέσει αυτό που κάνεις και δίξεις την απαραίτητη επιμονή, τότε θα μπορέσεις να τα καταφέρεις.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο παραπάνω.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four − three =