αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο πρώτο e-bike festival στην Ελλάδα

Το πρώτο e-bike festival στην Ελλάδα

Το πρώτο μεγάλο φεστιβάλ στην Ελλάδα αποκλειστικά για ποδήλατα με ηλεκτρική υποβοήθηση, το ΔΕΗ e-bike Festival, είναι γεγονός.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, σύγχρονα μοντέλα ηλεκτρικών ποδηλάτων για όλες και όλους, ποδήλατα που απαντούν σε διαφορετικές ανάγκες μετακίνησης, συγκεντρώνονται και ταξιδεύουν σε 7 πόλεις. Το φεστιβάλ αυτό, προσθέτει, ταυτίζεται απόλυτα με τη στρατηγική πράσινου μετασχηματισμού της ΔΕΗ, τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης και την υπευθυνότητα της εταιρείας απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, «με αφετηρία μια από τις πιο διάσημες ποδηλατουπόλεις, τα Τρίκαλα», η πρωτότυπη διοργάνωση «θα ταξιδέψει σε Λάρισα, Κω, Καλαμάτα, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη και θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα, δίνοντας σε ανθρώπους όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης, την ευκαιρία να κάνουν ένα βήμα πιο κοντά στο μέλλον και να γνωρίσουν τη μετακίνηση με ηλεκτρικό ποδήλατο».

Μέσα από τις τοπικές, διήμερες εκδηλώσεις, οι επισκέπτες του ΔΕΗ e-bike Festival, «θα ανακαλύψουν για πρώτη φορά από κοντά, τα πιο ενδιαφέροντα ηλεκτρικά ποδήλατα της ελληνικής και διεθνούς αγοράς».

Όπως προσθέτει, «περισσότερα από 40 μοντέλα, από 5 διαφορετικές κατηγορίες ποδηλάτου, δρόμου, πόλης, αναδιπλούμενα, trekking και βουνού, θα είναι διαθέσιμα προς δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες και ειδικά κατασκευασμένη πίστα».

Επίσης, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα υπάρχουν ακόμα «ειδικές δράσεις εκμάθησης ασφαλούς οδήγησης και τεχνικής ποδηλάτου για παιδιά 6 – 12 ετών, θέτοντας τις βάσεις για περισσότερους ποδηλάτες και υπεύθυνους πολίτες του αύριο. Για το ΔΕΗ e-bike Festival, εκτός από την “πράσινη”, σημαντική είναι και η “θετική” ενέργεια» ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε παιχνίδια – διαγωνισμούς και να κερδίσουν χρηστικά δώρα.

Παράλληλα, η ομάδα του ΔΕΗ e-bike Festival θα είναι εκεί για να δίνει απαντήσεις σε οποιαδήποτε απορία, όχι μόνο σχετικά με τα ηλεκτρικά ποδήλατα, αλλά και για όλα τα νέα, ψηφιακά, εύκολα και πράσινα ενεργειακά προϊόντα της εταιρείας όπως το GreenPass, το MyHomeOnline, το MyEnergyCoach και το e self-metering.

Η Σοφία Δήμτσα, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας, τόνισε χαρακτηριστικά: «Τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι η τάση του μέλλοντος και η συμβολή τους για το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και την υγεία των πολιτών είναι καθοριστική. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, στη ΔΕΗ αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η βιωσιμότητα καθώς και η συνεχής προσπάθεια δημιουργίας διαμοιραζόμενης αξίας για την κοινωνία, βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας μας».

Στα Τρίκαλα το Σαββατοκύριακο 13-14 Νοεμβρίου

«Μείνετε συντονισμένοι, το ΔΕΗ e-bike Festival έρχεται στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στα Τρίκαλα, το Σαββατοκύριακο 13-14 Νοεμβρίου 2021, ώρες 11:00 – 20:00 με τη στήριξη του Δήμου Τρικκαίων.

Το ΔΕΗ e-bike Festival υλοποιείται σε συνεργασία με τον οργανισμό “Πόλεις για Ποδήλατο”, μέλος της European Cyclists Federation και την έμπειρη ομάδα του ενημερωτικού portal → mbike.gr, με περισσότερα από 20 χρόνια τεχνογνωσίας στο χώρο του ποδηλάτου.

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη των Δήμων και Τοπικών Φορέων. Στις εκδηλώσεις τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και το υγειονομικό πρωτόκολλο για τον Covid-19», καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × two =