αρχικηVIRALΤο πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις όταν μπαίνεις σε αεροπλάνο, είναι να κοιτάς κάτω από τη θέση. Και υπάρχει λόγος

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις όταν μπαίνεις σε αεροπλάνο, είναι να κοιτάς κάτω από τη θέση. Και υπάρχει λόγος

Οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας των αεροπορικών πτήσεων συστήνουν κάθε επιβάτης μόλις εντοπίσει τη θέση του σε ένα αεροπλάνο να αφιερώσει λίγα δευτερόλεπτα για να τσεκάρει τί υπάρχει κάτω από το κάθισμά του.

Και στόχος αυτού του μίνι ελέγχου, δεν είναι φυσικά να δει ο επιβάτης αν έχουν καθαρίσει κάτω από τη θέση του, αλλά να τσεκάρει αν υπάρχει στην ειδική θήκη το σωσίβιό του.

Όσο και αν ακούγεται περίεργο, δυστυχώς οι ειδικοί σε ζητήματα πτήσεων επιβεβαιώνουν πως ένα από τα “κενά” στους κανονισμούς ασφαλείας στα αεροσκάφη είναι η απουσία σωσίβιων, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο λάθος στην (φυσικά εξαιρετικά σπάνια) περίπτωση ατυχήματος.

Ο ειδικός σε θέματα πτήσεων George Hobica, σε άρθρο του στην αμερικανική Huffington Post έγραφε πως δυστυχώς έχει διαπιστωθεί πως πολλοί επιβάτες αεροπλάνων έχουν την τάση να κλέβουν τα σωσίβια από το καθισμά τους, γιατί τα κρατούν ως σουβενίρ και ενθύμια από τα ταξίδια τους. Στο ίδιο άρθρο, ο Hobica εξηγεί πως φυσικά το προσωπικό του αεροπλάνου, πάντα τσεκάρει αν υπάρχουν τα σωσίβια στη θέση τους, αλλά αυτός ο έλεγχος συνήθως γίνεται μόνο πριν την πρώτη πτήση που κάνει κάθε μέρα ένα αεροπλάνο και σπάνια γίνεται και δεύτερος ή τρίτος έλεγχος μέσα στην ημέρα, μολονότι ένα αεροσκάφος μπορεί να κάνει πολλές πτήσεις μέσα σε ένα 24ωρο. Άρα δεν αποκλείεται να βρεθείτε σε μία θέση χωρίς σωσίβιο.

Βέβαια πολλές αεροπορικές εταιρείες (όχι όλες) πριν την απογείωση ειδοποιούν μέσω των αεροσυνοδών τους επιβάτες της πτήσης ώστε να κάνουν τον έλεγχο, αλλά οι περισσότεροι εκ των επιβατών αγνοούν αυτή την ειδοποίηση.

Πηγή: Sigmalive.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 3 =