αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο πρώτο πράγμα που κάνει ο Tim Cook όταν ξυπνά στις 4:00 το πρωί

Το πρώτο πράγμα που κάνει ο Tim Cook όταν ξυπνά στις 4:00 το πρωί

Είναι γνωστό ότι ο Tim Cook ξυπνά πρωί. Πολύ πρωί. Ο CEO της Apple ξυπνά κάθε πρωί στις 4:00. Πριν ξυπνήσει ο πολύς κόσμος. Τι κάνει όμως εκείνες τις πρώτες ώρες;

Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, την πρώτη ώρα αφότου ξυπνήσει, διαβάζει τα σχόλια των χρηστών για τα προϊόντα της Apple. Θέλει να δει τις γνώμες των χρηστών, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για την εταιρία. Και προφανώς κάνει όλη αυτή τη διαδικασία μέσα… στην απόλυτη ησυχία. Αφού σχεδόν κανείς δεν είναι ξύπνιος εκείνες τις ώρες.

Στην συνέχεια, ο γνωστός CEO κάνει γυμναστική για 1 ώρα. Μια συνήθεια που του δίνει ενέργεια, ενώ παράλληλα τον βοηθά να απελευθερωθεί από το στρες.

Πολύ πρωινό ξύπνημα και για άλλους businessmen

Ο Tim Cook δεν είναι φυσικά ο μόνος businessman που ξυπνά τόσο πρωί.

Ένα τέτοιο μοντέλο, προσπαθεί να ακολουθήσει ο Ajay Yadav, ιδρυτής και CEO της startup Roomi. Όπως λέει σε άρθρο του στο αμερικανικό The Muse, αρχικά ξεκίνησα να ξυπνά κάθε ημέρα στις 5:00 το πρωί, για ένα… στοίχημα. Ο ένας από τους δύο συγκατοίκους του, υποστήριζε ότι δεν θα τόλμαγε να εφαρμόσει ένα τέτοιο «σκληρό» πρόγραμμα. O Yavad το έκανε.

«Μπορούμε να παρακολουθούμε την ανατολή του ηλίου, τους καταστηματάρχες να ανεβάζουν τα ρολά, και τους νεαρούς να αλλάζουν τις αφίσες στους σταθμούς του μετρό. Βλέπουμε τον κόσμο να ξυπνά, ακριβώς μπροστά στα μάτια μας» λέει ο νεαρός CEO.

Ακολουθεί αυτό το πρόγραμμα εδώ και περίπου 2 μήνες. Και όπως λέει, τον έχει βοηθήσει πολύ, αφού έχει ανεβάσει κατακόρυφα την παραγωγικότητα του. Παράλληλα, όπως σημειώνει ο ίδιος, όταν καταφέρνεις να ξυπνάς τόσο πρωί, νιώθεις ότι κερδίζεις από το ξεκίνημα της ημέρας. «Ξέρω ότι παίρνω τον έλεγχο της ημέρας στα χέρια μου» συμπληρώνει.

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι, ξυπνούν κάπου μεταξύ 6:00 και 7:30 το πρωί. Άρα, αν ξυπνήσεις στις 5:00 έχεις τουλάχιστον μια ώρα να οργανωθεί και να θέσεις τις προτεραιότητες σου. Εκείνη την ώρα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι κανείς δεν θα σε ενοχλήσει. Επίσης, έχεις χρόνο να χαλαρώσεις πριν την δύσκολη ημέρα. Να ακούσεις μουσική ή να κάνεις γυμναστική.

Αν καταφέρεις να τηρήσεις αυτό το πρωινό ξύπνημα, σίγουρα είναι και μια ένδειξη πειθαρχίας. Ακόμα όμως και την ουσία να σκεφτείς: αφού είσε αναγκασμένος να ξυπνήσεις το πρωί, πόση διαφορά κάνει τελικά 1 ώρα παραπάνω ύπνου; Για να ξυπνήσεις πιο εύκολα, είναι προτιμότερο να κοιμάσαι λίγο νωρίτερα από το συνηθισμένο και είναι καλό να μην ασχολείσαι με ηλεκτρονικά γκάτζετ (laptop, smartphone, tablet) για 2 ώρες πριν πέσεις στο κρεβάτι. Επίσης, αγόρασε ένα… δυνατό ξυπνητήρι που θα σε βοηθά να ξυπνάς. Από τη στιγμή που θα καθιερώσεις το πρωινό πρόγραμμα σου, θα είναι όλα πολύ καλύτερα, όπως σημειώνει ο Ajay Yadav.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × four =