αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο πρώην κτίριο του Μινιόν «ζωντανεύει»- Πως θα είναι η νέα του όψη (Εικόνες)

Το πρώην κτίριο του Μινιόν «ζωντανεύει»- Πως θα είναι η νέα του όψη (Εικόνες)

Σε προηγούμενο άρθρο μας γράφαμε για τα πλάνα που υπάρχουν για το πρώην κτίριο του Μινιόν στο κέντρο της Αθήνας. Στο εμβληματικό κτίριο θα γίνουν, μεταξύ άλλων, πολυτελή διαμερίσματα.

«Μόλις αγοράσαμε το ακίνητο πριν από περίπου 15 μήνες, γίναμε αποδέκτες δεκάδων μηνυμάτων από ενδιαφερόμενους, Ελληνες της διασποράς, αλλά και Αθηναίους, που μας ρωτούσαν αν σκεφτόμαστε να φτιάξουμε και διαμερίσματα στο ακίνητο. Με αφορμή λοιπόν αυτό το ενδιαφέρον, μελετήσαμε το σχετικό ενδεχόμενο και αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε ένα τμήμα του συγκροτήματος για τον σκοπό αυτό», αναφέρει στην Καθημερινή ο κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Dimand Real Estate.

Με βάση την οικοδομική άδεια που εξασφάλισε η εταιρεία, σχεδιάζεται η αξιοποίηση ενός από τα ακίνητα του συγκροτήματος για τη δημιουργία περίπου 30-40 διαμερισμάτων. Θα είναι επιπλωμένα και θα προσφέρουν υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές, ενώ θα προσφέρονται σε επιφάνειες που θα ξεκινούν από τα 60-65 τ.μ. και μέχρι τα 85 τ.μ., δηλαδή ενός ή δύο υπνοδωματίων. Είναι επίσης πιθανό να δημιουργηθούν κι ένα-δύο ακόμα διαμερίσματα των 125 τ.μ. έκαστο. Οσον αφορά τις τιμές πώλησης, παρότι τίποτα δεν έχει ακόμα αποφασιστεί, εκτιμάται ότι θα ξεπερνούν τα 2.000-2.500 ευρώ/τ.μ., ανάλογα με το εκάστοτε ακίνητο. Η τιμή αυτή κρίνεται εντός αγοράς, αν συνεκτιμηθεί ότι θα πρόκειται για πλήρως επιπλωμένα και εξοπλισμένα σπίτια, εντός ενός πλήρως ανακατασκευασμένου κτιρίου, τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά. Η χρήση κατοικίας θα βρίσκεται σε αυτόνομο σημείο από το υπόλοιπο Μινιόν, στη συμβολή των πεζοδρόμων Σατωβριάνδου και Δώρου. Τα διαμερίσματα θα εκτείνονται από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο όροφο.

Επίσης, συνολικά 6.500 τ.μ. καταστημάτων θα δημιουργηθούν στους πρώτους ορόφους του συγκροτήματος και 6.500 τ.μ. γραφείων στα υπόλοιπα τμήματα του ακινήτου, ενώ σε 1.000 τ.μ. θα επεκταθούν οι χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας που θα πλαισιώσουν την ανάπλαση.

Τον σχεδιασμό της ανακατασκευής του κτιρίου έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο Minos Digenis Arquitectos, ενώ η συνολική επένδυση ανέρχεται στα 55 εκατ. ευρώ, για την αγορά και την κατασκευή. «Το Minion ήταν το πρώτο μεγάλο εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Είχε μεγάλη επιτυχία στους Αθηναίους, ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων. Δεν είναι τυχαίο που ακουγόταν συχνά η φράση ‘Χριστούγεννα ίσον Μινιόν’», σημειώνει η εταιρία σχετικά με την ιστορία του κτιρίου.

Το γραφείο έχει αναρτήσει μάλιστα και κάποιες εικόνες που δείχνουν πως θα είναι η νέα όψη του κτιρίου:

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + eighteen =