αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Το πρόβλημα όταν… τα πράγματα πάνε πολύ καλά»: Ο ιδρυτής της GoPro παραθέτει το δικό του μάθημα

«Το πρόβλημα όταν… τα πράγματα πάνε πολύ καλά»: Ο ιδρυτής της GoPro παραθέτει το δικό του μάθημα

Δε συναντάμε συχνά πλανόδιους πωλητές που να καταφέρνουν να ανατρέψουν τα δεδομένα και να γίνουν… εκατομμυριούχοι. Ο Nick Woodman είναι ένας τέτοιος. Εργαζόταν αρχικά ως πλανόδιος πωλητής. Γυρνούσε στην Καλιφόρνια με ένα παλιό βαν και πουλούσε κοσμήματα και ζώνες, μαζί με τη γυναίκα του. Από αυτή τη δουλειά μάζεψε σιγά- σιγά 30.000 δολάρια.

Δανείστηκε άλλες 235.000 δολάρια από την οικογένεια του και ίδρυσε την GoPro το 2002. Σήμερα, η εταιρία απασχολεί περισσότερους από 1.700 εργαζομένους και θεωρείται ένας τεχνολογικός γίγαντας. Κι όμως, ο Woodman έχει μάθει αρκετά από αυτή τη δύσκολη διαδρομή του, μέχρι την επιτυχία.

«Ένα από τα μεγάλα μαθήματα, είναι ότι όταν τα πράγματα πάνε πολύ καλά, μπορεί να παρασυρθείς και να πιστέψεις ότι όλα είναι πιο εύκολα, από ότι πραγματικά είναι», λέει ο γνωστός επιχειρηματίας.

Posted by Inc. Magazine on Dienstag, 9. Januar 2018

Ο έμπειρος businessman πιστεύει ότι ένας νέος επιχειρηματίας μπορεί να τα καταφέρει, αν έχει επιμονή. Όπως άλλωστε είχε ο ίδιος, ακόμα και κατά τα δύσκολα πρώτα χρόνια.

«Νομίζω ότι οι πιο επιτυχημένοι επιχειρηματίες είναι αυτοί που λένε στον εαυτό τους: Θα πεθάνω πριν παραιτηθώ», λέει χαρακτηριστικά ο Woodman.

Φυσικά, για να μπορέσεις να αφοσιωθεί 100% σε κάτι, πρέπει να σου αρέσει. Για αυτό, όπως λέει ο ιδρυτής της GoPro, πρέπει να ασχοληθείς με ένα πράγμα με το οποίο είσαι παθιασμένος. Παράλληλα, ο Woodman αναφέρετε και στο κομμάτι των συμβουλών που ακούμε από διάφορους ανθρώπους. Και σε αυτό έχει τη δική του άποψη. «Να είστε προσεκτικοί στο πόσο πολύ ακούτε άλλα άτομα. Αν ακολουθήσετε τις συμβουλές των άλλων σε απόλυτο βαθμό, πιθανόν θα καταλήξετε όπου και αυτοί. Αλλά αν θέλετε να κάνετε κάτι καινοτόμο και νέο, τότε μάλλον δεν θα φτάσετε στον προορισμό που πρέπει».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × four =