αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο πλάνο 6 βημάτων για να πιστέψεις στον εαυτό σου και να πετύχεις τους μεγάλους στόχους σου

Το πλάνο 6 βημάτων για να πιστέψεις στον εαυτό σου και να πετύχεις τους μεγάλους στόχους σου

Η πίστη στον εαυτό σου είναι απαραίτητη για την επιτυχία και την ευτυχία στη ζωή. Επηρεάζει το πώς σκέφτεστε και αισθάνεστε. Και η ποιότητα των σκέψεων και των συναισθημάτων σας καθορίζει την ποιότητα της ζωής σας. Επίσης, όσο περισσότερο πιστεύετε στον εαυτό σας και τις ικανότητές σας, τόσο περισσότερο θα δοκιμάσετε νέα πράγματα και θα κάνετε τολμηρές επιλογές.

Αλλά η αυτοπεποίθηση είναι επίσης καθοριστική για την επιτυχία. Ειδικά στις πιο δύσκολες στιγμές, θα χρειαστεί να επιμείνετε. Αλλά θα χρειαστεί επίσης να έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και στις ικανότητές σας για να ολοκληρώσετε τη δουλειά. Εδώ είναι το πλάνο 6 βημάτων για να πιστέψεις στον εαυτό σου και να πετύχεις τους μεγάλους στόχους σου

🔴 Βήμα 1: Αποδεχτείτε την τρέχουσα κατάσταση

Δεν μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν. Μπορείς να αλλάξεις το μέλλον όμως, λαμβάνοντας τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις αυτή τη στιγμή. Αυτό απαιτεί να αποδεχτείτε την τρέχουσα κατάσταση και να εστιάσετε στα θετικά. Τι πάει καλά;

Σε περιόδους αντιξοοτήτων, τείνουμε να εστιάζουμε υπερβολικά στα αρνητικά κομμάτια. Αλλά μπορείτε πάντα να βρείτε κάτι θετικό – ακόμα κι αν αυτό είναι απλώς ένα μάθημα που έχετε μάθει.

🔴 Βήμα 2: Ξεκαθαρίστε τους στόχους σας

Θέστε ρεαλιστικούς στόχους που είναι ταυτόχρονα επιτεύξιμοι και challenging. Βεβαιωθείτε ότι είστε πρόθυμοι να εργαστείτε για αυτούς, ώστε μόλις πετύχετε τους στόχους σας, να πάρετε μεγάλη ικανοποίηση. Χτίζει σιγουριά και εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Σημειώστε ότι είναι σημαντικό να θέσετε δύσκολους αλλά ρεαλιστικούς στόχους. Ξεκινήστε να φτιάχνετε την λίστα σας σήμερα.

🔴 Βήμα 3: Ορίστε ένα deadline

Οι προθεσμίες παρέχουν κίνητρο και σας βοηθούν να παραμείνετε συγκεντρωμένοι. Ορίστε μια προθεσμία- και φροντίστε να την τηρήσετε. Η επίτευξη του στόχου σας εντός της προθεσμίας αποδεικνύει ότι είστε ικανοί να πετύχετε τους στόχους σας.

Εάν χάσετε την προθεσμία σας, μην χτυπήσετε τον εαυτό σας. Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να τα παρατήσετε, αλλά να θυμάστε ότι οι αποτυχίες είναι μόνο ένα σκαλοπάτι προς την επιτυχία. Αντίθετα, προσπαθήστε να καταλάβετε τι συνέβη και μετά βάλτε έναν νέο στόχο. Σταθείτε στα πόδια σας και προσπαθήστε ξανά.

🔴 Βήμα 4: Αναλάβετε δράση

Ο μόνος τρόπος να πιστέψεις στον εαυτό σου είναι να τηρήσεις τις δεσμεύσεις σου. Και για να γίνει αυτό χρειάζεται δράση. Έτσι, δημιουργήστε ένα σχέδιο δράσης για τον εαυτό σας και επιμείνετε σε αυτό.

Βάλε καθημερινούς και εβδομαδιαίους μικρο-στόχους. Ετσι θα πετύχεις μείωση της αναβλητικότητας. Τέτοιοι στόχοι πρέπει να επικεντρώνονται σε ενέργειες – όχι σε αποτελέσματα. Οι στόχοι αποτελέσματος δεν είναι πάντα υπό τον έλεγχό σας, αλλά οι στόχοι της διαδικασίας σίγουρα είναι.

🔴 Βήμα 5: Μείνετε θετικοί

Η αυτοπεποίθηση πηγάζει από μια θετική στάση. Θα ζήσετε δύσκολες στιγμές, αλλά μην αφήσετε τα αρνητικά να σας παρασύρουν. Λάβετε υπόψη ότι σημειώνετε πρόοδο, αρκεί να αναλαμβάνετε δράση και να μαθαίνετε από τα λάθη σας. Έτσι, ακόμα κι αν η ζωή σας δεν πάει όπως την έχετε σχεδιάσει, να ξέρετε ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα στη συνέχεια. Επομένως, συνεχίστε να εστιάζετε στα καλά πράγματα στη ζωή σας. Θυμήσου και το άρθρο: Το τρικ που εφαρμόζουν οι αισιόδοξοι άνθρωποι και ξεπερνούν τις δυσκολίες.

🔴 Βήμα 6: Γιορτάστε τα μικρά επιτεύγματά σας

Χρειάζεστε μικρές νίκες για να δημιουργήσετε αυτοπεποίθηση και ισχυρή πίστη στον εαυτό σας. Έτσι, όταν επιτύχετε τους στόχους σας, φροντίστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε και να γιορτάσετε την εκάστοτε επιτυχία σας. Είναι απλό να το κάνετε και δεν απαιτεί πολύ χρόνο. Θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις την ορμή σου στον «μαραθώνιο».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως να ελέγχεις τη διάθεση σου και όχι αυτή εσένα: Η Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη, παραθέτει μερικές συμβουλές

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + 17 =