αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο πλάνο του Α. Βακάκη: «Φρένο» για τα Jumbo μέχρι νεοτέρας

Το πλάνο του Α. Βακάκη: «Φρένο» για τα Jumbo μέχρι νεοτέρας

Κατεβάζουν στροφές… τα Jumbo, μπροστά στο αβέβαιο τοπίο που έχει δημιουργηθεί. Ο Απόστολος Βακάκης μιλώντας στο περιθώριο της γενικής συνέλευση των μετόχων της εταιρείας εξέφρασε την άποψη ότι το 2021 θα είναι άλλη μια χαμένη χρονιά και πιθανόν το ίδιο να συμβεί το 2022. Ενώ έκανε λόγο για υψηλά μεταφορικά κόστη, ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες και διαταραχή της τροφοδοτικής αλυσίδας γενικότερα.

Ο όμιλος συνεχίζει το επενδυτικό του πρόγραμμα αλλά “φρενάρει” το άνοιγμα νέων καταστημάτων μέχρι να εξομαλυνθεί η τροφοδοσία των αποθηκών.

“Ακολουθούμε την πολιτική του Γκάντι. Δεν τρώμε ελπίζοντας ότι θα νικήσουμε το τέρας”, είπε ο Α. Βακάκης.

Σημείωσε ότι η ενεργοποίηση νέων αγορών και νέων βιομηχανιών δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την Ασία και αρνήθηκε να δώσει στοιχεία σχετικά με τα αποθέματα και το βαθμό στον οποίο αξιοποιούνται προμηθευτές εκτός Ασίας για λόγους ανταγωνισμού.

Όπως είπε ο Mr Jumbo “το εμπόριο κινδυνεύει να μετατραπεί σε παζάρι” και “το κόστος των ραφιών έχει διπλασιαστεί” και τόνισε ότι δεν θα αλλάξει η φιλοσοφία της Jumbo ως προς το ύψος των τιμών. Εκτίμησε ότι οι τιμές θα σταθεροποιηθούν κάποια στιγμή, αλλά σε υψηλότερα επίπεδα των σημερινών.

Παράλληλα έκανε λόγο για κλυδωνισμούς τεραστίων διαστάσεων από τις ανατιμήσεις στις διεθνείς αγορές πρώτων υλών και στις διεθνείς μεταφορές. Ως αποτέλεσμα η εταιρεία παραλαμβάνει εμπορεύματα με διαφορετικό κόστος κάθε εβδομάδα.

“Η εφοδιαστική αλυσίδα είναι σε διάλυση με αποτέλεσμα σοβαρότατες παρενέργειες”, ανέφερε εξηγώντας πως η ανατίμηση πρώτων υλών, είναι κάτι που πρέπει να αξιολογήσουν οι κεντρικές τράπεζες, οι οποίες εκτιμούν ότι το φαινόμενο είναι παροδικό. Ο ίδιος διαφωνεί. Παρατηρεί δε τον δεκαπλασιασμό του κόστους μεταφοράς εμπορευμάτων από την Ασία χαρακτηρίζοντας πρωτόγνωρες τις συνθήκες για να θεωρείται εφικτή ισορροπία και ομαλοποίηση της αγοράς σε σύντομο χρόνο μεταθέτοντας για τον Οκτώβριο μια πιο ασφαλή πρόβλεψη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + 20 =