αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο πλάνο της Δωδώνη για διπλασιασμό του τζίρου της

Το πλάνο της Δωδώνη για διπλασιασμό του τζίρου της

Σε διπλασιασμό του τζίρου της, ο οποίος εφέτος θα πιάσει τα 100 εκατ. ευρώ, στοχεύει σε βάθος διετίας – τριετίας η ηπειρώτικη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη.

Η ανάπτυξη αυτή, δηλαδή εμφάνιση τζίρου 200 εκατ. ευρώ στο άμεσο μέλλον, θα προέλθει, σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, μέσω οργανικής ανάπτυξης αλλά κυρίως μέσω εξαγορών.

Στο πλαίσιο αυτό η γαλακτοβιομηχανία, η οποία το 2012 πέρασε στον έλεγχο της Strategic Initiatives Foods, “σκανάρει” τις ευκαιρίες που υπάρχουν εντός και εκτός Ελλάδος. Στόχος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι η δημιουργία ενός “καλαθιού” προϊόντων προστατευμένης ονομασίας προέλευσης, όπως είναι και η φέτα όπου η εταιρεία είναι market leader.

Άλλες πληροφορίες του capital.gr αναφέρουν πως εταιρεία μέσα στον μήνα πρόκειται να υπογράψει την εξαγορά τοπικού εργοστασίου παραγωγής φέτας το οποίο διαθέτει στην αγορά δυο brands.

Εν τω μεταξύ και σε ό,τι αφορά την επένδυση της στην Κύπρο, – σ.σ. η εταιρεία διαθέτει εργοστάσιο παραγωγής χαλουμιού-, πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέα επένδυση για την επέκταση της μονάδας με στόχο τον διπλασιασμό της παραγωγής της.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Δωδώνη Μιχάλη Παναγιωτάκη, στόχος της εταιρείας είναι έως το 2020 οι πωλήσεις της από το εξωτερικό να αντιστοιχούν στο 50% του συνολικού τζίρου, από 35% που ήταν το 2015 και 40% που αναμένεται να φθάσουν εφέτος. Στο πλαίσιο αυτό ενισχύει την παρουσία της στα διεθνή ράφια. Ήδη τα προϊόντα της και κυρίως η φέτα, εξάγονται πλέον σε 42 χώρες από 33 που ήταν πέρυσι, ενώ βρίσκονται εδώ και κάποιο διάστημα στα ράφια της αμερικανικής αλυσίδας Walmart. Προϊόντα της ταξιδεύουν επίσης στην Ιαπωνική αγορά ενώ η φέτα της πωλείται ακόμη και στον Μαυρίκιο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 4 =