αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο πλάνο δύο βημάτων του CEO της Google για να πετύχεις στην ζωή σου

Το πλάνο δύο βημάτων του CEO της Google για να πετύχεις στην ζωή σου

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα για τον Sundar Pichai. Όταν ο ίδιος κατέφθανε στις ΗΠΑ πριν από 27 χρόνια, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα έφτανε στο σημείο να ηγείται μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο. Σήμερα είναι CEO της Google και της Μητρικής Alphabet.

Ο ίδιος μίλησε για ένα πλάνο δύο βημάτων που μπορεί να σε οδηγήσει στην επιτυχία στην ζωή σου. Είτε θέλει να βρεις μια dream job, είτε να κάνεις μια καλή καριέρα, είτε να ξεκινήσεις μια επιχείρηση.

Ακόμα κι αν ξεκινήσεις από το μηδέν. Η οικογένειά του Pichai δεν είχε τηλέφωνο μέχρι ο ίδιος να φτάσει 10 ετών. Επίσης ο Pichai δεν είχε πετάξει με αεροπλάνο μέχρι που έφυγε από την Ινδία για να παρακολουθήσει μεταπτυχιακό σχολείο στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Όταν έφτασε, ο Pichai έμαθε σύντομα το επιπλέον κόστος του σακιδίου (60 $), ήταν μάλιστα το αντίστοιχο του μισθού ενός μήνα για τον μπαμπά του πίσω στην πατρίδα.

Αλλά τελικά πως μπορείς να φτάσεις στην επιτυχία; Το αμερικανικό Inc.com παραθέτει το πλάνο δύο βημάτων του CEO της Google, έτσι όπως το έχει παραθέσει ο ίδιος.

Βήμα 1: Βρες το πάθος σου

«Αφιερώστε λίγο χρόνο για να βρείτε το πράγμα που σας ενθουσιάζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο», λέει ο Sundar Pichai. Aυτό που σου αρέσει δεν είναι πάντα το ίδιο με αυτό που σου λένε οι γονείς, οι συνομήλικοι ή η κοινωνία σου. «Αν είχα παραμείνει στο μεταπτυχιακό, πιθανότατα θα είχα διδακτορικό, πράγμα που θα έκανε τους γονείς μου πραγματικά περήφανους», είπε o γνωστός CEO. «Αλλά θα μπορούσα να χάσω την ευκαιρία να προσφέρω τα οφέλη της τεχνολογίας σε τόσους πολλούς ανθρώπους. Και σίγουρα δεν θα ήμουν εδώ για να σας μιλήσω ως CEO της Google», είπε ο Pichai μιλώντας σε φοιτητές.

Βήμα 2: Κυνήγησε το πάθος σου με ανοιχτό μυαλό

Το δεύτερο βήμα για την οικοδόμηση μιας επιτυχημένης καριέρας είναι να ακολουθήσετε το πάθος σας με ένα «ανοιχτό μυαλό». Ο Pichai ήξερε ότι ήθελε να ακολουθήσει το πάθος του – την τεχνολογία – αλλά κράτησε το μυαλό του ανοιχτό για το πού θα μπορούσε να τον οδηγήσει αυτό το πάθος.

Όταν αποφοίτησε από το Στάνφορντ, ο ίδιος πήγε να εργαστεί σε εταιρείες ημιαγωγών, πιστεύοντας ότι αυτός θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να ικανοποιήσει το πάθος του. Αλλά άλλαξε πορεία αμέσως μετά. «Μου πήρε λίγο χρόνο να συνειδητοποιήσω ότι το Διαδίκτυο θα ήταν ο μοναδικός καλός τρόπος για να κάνουμε την τεχνολογία προσβάσιμη σε περισσότερους ανθρώπους», είπε.

Μόλις άλλαξε γνώμη για τον καλύτερο τρόπο για να κάνει τη διαφορά στον τομέα του, ο Pichai έγινε μέλος της Google, όπου συνέχισε να βοηθά στην ανάπτυξη του προγράμματος περιήγησης Chrome. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − five =