αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο πλάνο για την δημιουργία 4 μεγάλων κέντρων ιαματικού τουρισμού

Το πλάνο για την δημιουργία 4 μεγάλων κέντρων ιαματικού τουρισμού

Τη λειτουργία δύο νέων ξενοδοχείων και μιας επιπλέον ιαματικής πηγής στην έκταση των περίπου 400 στρεμμάτων στα Καμένα Βούρλα, που φιλοξενεί σήμερα το ξενοδοχείο «Γαλήνη», προβλέπει το επιχειρηματικό σχέδιο της σύμβασης παραχώρησης της έκτασης. Εκτός από το συγκεκριμένο ακίνητο της λουτρόπολης Καμένων Βούρλων, το ΤΑΙΠΕΔ έχει ή πρόκειται να θέσει σε διαγωνιστική διαδικασία και το ακίνητο με την ιαματική πηγή Λουτρά Θερμοπυλών, άλλο ακίνητο του κάμπινγκ Καμένων Βούρλων (Κονιαβίτης), ενώ παράλληλα ωριμάζει και ειδικό σχέδιο ανάπτυξης δημοσίου ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) για το ακίνητο που περιλαμβάνει την ιαματική πηγή της Υπάτης. Πρόκειται για εκτάσεις που αθροίζουν συνολικά 3.000 στρέμματα με πιστοποιημένες και αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές, όπως μεταδίδει η Καθημερινή.

Προσώρας, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε την Πέμπτη την αξιοποίηση με μακροχρόνια μίσθωση διάρκειας 40 ετών του ακινήτου των 400 στρεμμάτων «Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων» στην κοινοπραξία της Γαλήνη Ξενοδοχειακές Τουριστικές και Εμπορικές Επιχειρήσεις Α.Ε., συμφερόντων του ομίλου Μήτση, με τη Staritem Investments PLC, η οποία ειδικεύεται στον ιαματικό τουρισμό. Το τίμημα πέραν του εφάπαξ ανταλλάγματος ύψους 1.050.000 ευρώ προβλέπει ετήσιο μίσθωμα 380.000 ευρώ. Ωστόσο το σημαντικότερο στοιχείο της σύμβασης είναι οι δεσμευτικές επενδύσεις που υποχρεούται να κάνει μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια η ανάδοχος κοινοπραξία για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ακινήτου.

Η έκταση είναι παραθαλάσσια, περίπου στο μέσον του πολεοδομικού συγκροτήματος των Καμένων Βούρλων, γνωστή για τα ιαματικά της λουτρά και εκτιμάται πως προσφέρεται για την ανάπτυξη τουριστικών εγκαταστάσεων και θερμαλιστικού-ιατρικού τουρισμού. Προς το βορρά έχει μέτωπο στη θάλασσα, στον νότο εκτείνεται μέχρι τις παρειές του δασώδους όρους Κνημίς, ενώ είναι εύκολα προσβάσιμη μέσω αστικού και εθνικού οδικού δικτύου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 5 =