αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο πλάνο για έναν Millennial: Τρεις κινήσεις που πρέπει να κάνεις με τα χρήματα σου, πριν κλείσεις τα 30 σου

Το πλάνο για έναν Millennial: Τρεις κινήσεις που πρέπει να κάνεις με τα χρήματα σου, πριν κλείσεις τα 30 σου

Όσο πιο γρήγορα κινηθείς, τόσο το καλύτερο. Αυτό ισχύει σε ότι έχει να κάνει με τα χρήματα στην ζωή μας. Και μπορεί να είσαι 20,25 ή 28 ετών και να θεωρείς ότι… έχεις χρόνο για να ασχοληθείς με αυτά στο μέλλον, ωστόσο η οργάνωση πρέπει να γίνει από τώρα. Αν σπαταλάς τα χρήματα σου δεξιά και αριστερά χωρίς νόημα, είναι πιθανό να μην μπορέσεις να πατήσεις σε στέρεες βάσεις όταν αυτό χρειαστεί στην ζωή σου.

Ναι, κάποτε να χρειαστεί και αυτό. Θα έρθει η ώρα που τα πρωταρχικά έξοδα σου δεν θα είναι η αγορά ρούχων, οι καφέδες ή οι νυχτερινές βόλτες. Παρακάτω θα δεις λοιπόν 3 απλές κινήσεις που πρέπει να εφαρμόσεις πριν κλείσεις τα 30 σου, έτσι ώστε τα οικονομικά σου να ξεκινήσουν να μπαίνουν σε έναν σωστό δρόμο.

1# Παρακολούθα έσοδα και έξοδα. Είναι βασικό να ξέρεις πόσα χρήματα μπαίνουν στην τσέπη σου κάθε μήνα, πόσα από αυτά φεύγουν και που πάνε. Έτσι θα καταφέρεις να έχεις έναν καλύτερο έλεγχο των οικονομικό σου. Και να αποφύγεις σπατάλες που ίσως δεν καταλαβαίνεις καν ότι γίνονται.

2# Ξεκίνα να βάζεις χρήματα στην άκρη. Δουλεύεις 4 ή 5 χρόνια, αλλά τα χρήματα που έχεις στην άκρη είναι… μηδενικά; Τότε μάλλον κάτι δεν κάνεις καλά. Καθόρισε ένα συγκεκριμένο ποσό που θα αφήνεις στην άκρη κάθε μήνα. Στο μέλλον, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα χρήματα που έχουν μαζευτεί, για να ξεκινήσεις ένα νέο project, να μάθεις μια νέα δεξιότητα ή να κάνεις ένα επόμενο βήμα στην ζωή σου.

3# Βρες ένα παράλληλο project. Και μιας και το αναφέραμε μόλις πριν, είναι αλήθεια ότι ένα παράλληλο project μπορεί να σου φέρει επιπλέον έσοδα σε βάθος χρόνου Ξεκίνα τώρα όπου οι υποχρεώσεις σου είναι λιγότερες, σε σχέση με όταν θα είσαι 35 ή 40 χρονών. Και που ξέρεις, ίσως η δική σου ιδέα να σε οδηγήσει τελικά σε μια νέα καριέρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + eight =