αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο παράλληλο project που ξεκίνησε αυτός ο 32χρονος και του φέρνει ως 3.000 δολάρια τον μήνα

Το παράλληλο project που ξεκίνησε αυτός ο 32χρονος και του φέρνει ως 3.000 δολάρια τον μήνα

Ο Aleksandr Wilde είναι σήμερα 32 ετών. Και μετά από αρκετούς πειραματισμούς, κατάφερε να βρει την δουλειά που του αρέσει (και του φέρνει καλά χρήματα).

Ενώ κάποτε εργαζόταν ως πωλητής τυριών μέσα σε σούπερ μάρκετ, ο Wilde επέστρεψε στη γενέτειρά του (Φλόριντα) το 2015 για να πάρει πτυχίο στο θέατρο σπουδάζοντας στο Santa Fe College. Όσο ήταν εκεί, άρχισε να βγάζει φωτογραφίες. Το χόμπι αυτό εξελίχθηκε σε μια υψηλά αμειβόμενη παράλληλη δραστηριότητα.

«Για μένα είναι σαν μια θεατρική παραγωγή», λέει στο αμερικανικό Grow, προσθέτοντας ότι, «μπορώ να πω μια ιστορία σε μια στιγμή».

H πανδημία έχει κάνει τα πράγματα λίγο πιο περίπλοκα, και το εισόδημα του δεν είναι σταθερό. Κερδίζει κατά μέσο όρο 100 $ την ώρα. «Θα έχω έναν μήνα που θα μπορούσα να βγάλω μερικές χιλιάδες δολάρια», λέει, «και μερικές φορές θα έχω έναν μήνα που θα βγάλω περίπου 100 δολάρια». Η σύζυγος του, Ουάιλντ, είναι δικηγόρος και το εισόδημά της βοηθάει το ζευγάρι να έχει κάποια οικονομική σταθερότητα.

Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την φωτογραφία το 2015. Τότε «μου δάνεισαν μία φωτογραφική μηχανή DSLR και μου έδειξαν πώς να χρησιμοποιώ τις χειροκίνητες ρυθμίσεις», λέει.

Πως έγινε γνωστή η δουλειά του; Δημοσίευσε τη δουλειά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και «οι άνθρωποι άρχισαν να ρωτούν: «Πόσο χρεώνετε για μία φωτογραφία προσώπου;», λέει. «Δεν ένιωθα πολύ άνετα να το κάνω αυτό όταν ξεκίνησα για πρώτη φορά γιατί δεν ένιωθα ότι μπορούσα να υποσχεθώ συνέπεια» εξηγεί ο 32χρονος. Αρχικά, χρέωνε τους ανθρώπους μόλις $20 ή $50. «Δεν ένιωθα ότι υπόσχομαι πάρα πολλά με αυτό», λέει. Με τον καιρό και όσο βελτιωνόταν, άρχισε να χρεώνει περισσότερα.

Η δημοσίευση των φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως στον λογαριασμός του στο Instagram, προσελκύει νέους πελάτες: «Κάθε φορά που το κάνω αυτό, δημιουργώ μια ολόκληρη δουλειά για τους επόμενους μήνες» τονίζει. «Όταν έχω το χρόνο να δημιουργώ με συνέπεια, αποδίδει», λέει. Προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες, όπως φωτογραφήσεις γάμων καθώς και cosplay.

«Με ενδιαφέρουν όλα τα είδη φωτογραφίας», λέει ο Wilde, και το ποικίλο portfolio του το κάνει ξεκάθαρο. Όπως εξηγεί, οι φωτογραφίσεις γάμων είναι αυτές που συνήθως του φέρνουν τα περισσότερα χρήματα. Μπορεί να κερδίσει μόλις $600 για έναν σύντομο γάμο, αλλά σε σχεδόν $3.000 για μια full-day ή πολυήμερη συνεργασία.

«Δεν είχα σκοπό να βγάλω χρήματα ως φωτογράφος», λέει. «Μου άρεσε πολύ να βγάζω φωτογραφίες και μετά οι άνθρωποι άρχισαν να με ρωτούν πόσο χρεώνω για αυτό» εξηγεί. Και ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να βγάλεις χρήματα από μία τέτοια παράλληλη δραστηριότητα. Χρειάζεται χρόνος, πρέπει να πάρεις νέες γνώσεις, και φυσικά να κάνεις μία οικονομική επένδυση στον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιείς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − six =