αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο παιχνίδι που προσομοιώνει την βαρύτητα σε Άρη και Σελήνη, ψάχνει χρηματοδότηση μέσω Kickstarter (BINTEO)

Το παιχνίδι που προσομοιώνει την βαρύτητα σε Άρη και Σελήνη, ψάχνει χρηματοδότηση μέσω Kickstarter (BINTEO)

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε τον Κανόνα του Λεντς, ένα από τα θεμέλια του ηλεκτρομαγνητισμού, ο γερμανός φυσικός διατύπωσε το 1834 τον νόμο που καθορίζει την φορά των επαγωγικών ρευμάτων.

Ο κανόνας του Λεντς αναφέρει ότι η πολικότητα της τάσης εξ επαγωγής που αναπτύσσεται σε ένα σωληνοειδές (πηνίο) είναι τέτοια ώστε να δημιουργεί ρεύμα το οποίο παράγει μαγνητική ροή κατά τη φορά που αντιτίθεται στη μεταβολή της μαγνητικής ροής που διαπερνά τον βρόχο.

Όπως σημειώνει το Newsbeast.gr, τα επαγωγικά ρεύματα έχουν τέτοια φορά ώστε να αντιτίθενται στο αίτιο που τα προκαλεί δηλαδή, αυτό είπε ο Λεντς και κανείς δεν κατάλαβε τίποτα. Μέχρι σήμερα φυσικά, που έρχεται το Moondrop να μας εξηγήσει τον νόμο μιμούμενο την ελεύθερη πτώση σε συνθήκες διαφορετικής βαρύτητας, όπως στο Φεγγάρι και τον Άρη.

Το παιχνιδάκι λειτουργεί ταυτοχρόνως ως ανακουφιστικό από το στρες, καθώς το παίζεις στα δάχτυλά σου με ό,τι τρόπο σκεφτείς, την ίδια ώρα που σε κάνει να φαίνεσαι και κατά πολύ εξυπνότερος, εξηγώντας με περισσή επιστημοσύνη στην παρέα τους νόμους της φυσικής.

Ο δημιουργός του, Kristaps Krisjans, διαχρονικός λάτρης του Διαστήματος, έφτιαξε το παιχνίδι για να μας χαρίσει λίγη από τη μαγεία που ζουν οι αστροναύτες στο Σύμπαν.

Το παιχνίδι είναι ακόμα στην πλατφόρμα χρηματοδότησης Kickstarter, έχει μαζέψει όμως και κατά πολύ το απαιτούμενο ποσό για την παραγωγή του και αναμένεται να βγει στην αγορά τον Ιούνιο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + 9 =