αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο Ολλανδικό πείραμα: Στέλνουν 187 τουρίστες για διακοπές στη Ρόδο- Sold out οι αιτήσεις

Το Ολλανδικό πείραμα: Στέλνουν 187 τουρίστες για διακοπές στη Ρόδο- Sold out οι αιτήσεις

Η Ολλανδική ταξιδιωτική εταιρεία Sunweb αναζητά 187 ανθρώπους για να τους στείλει διακοπές στην Ελλάδα, ώστε να διαπιστωθεί αν είναι εφικτές οι διακοπές εν μέσω πανδημίας κορονοϊού.

Βάσει του σχεδίου, όσοι επιλεγούν το “πακέτο”, θα μπορούν να απολαύσουν οχταήμερες διακοπές στη Ρόδο αξίας 399 ευρώ το άτομο. Όμως δε θα μπορούν να φεύγουν από το ξενοδοχείο τους και θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα δέκα ημερών όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 25.000 άνθρωποι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το πείραμα, το οποίο στηρίζει και η κυβέρνηση.

Η ολλανδική κυβέρνηση συστήνει στους πολίτες της να αποφεύγουν τα ταξίδια μέχρι τα μέσα Μαΐου, εκτός αν είναι απόλυτη ανάγκη.

Σύμφωνα με το BBC, το πείραμα αυτό έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα. Αρκετοί έχουν εκφράσει τις αμφιβολίες τους για το αν πρόκειται για ένα υπεύθυνο εγχείρημα, ή για ένα παράτολμο σχέδιο, καθώς στην Ολλανδία έχουν αυξηθεί τόσο ο δείκτης μεταδοτικότητας, όσο και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί στη χώρα 16.536 θάνατοι και 1.246.366 μολύνσεις από κορωνοϊό.

Όμως με την κοινωνική κόπωση να εντείνεται, πειράματα σαν και αυτό μπορεί να βοηθήσουν στο να βρεθεί ένας ασφαλής τρόπος για να κάνουν τις διακοπές τους στο εξωτερικό οι Ολλανδοί εν μέσω πανδημίας.

Η ταξιδιωτική εταιρεία προσφέρει 187 εισιτήρια σε ανθρώπους ηλικίας από 18 – 70 ετών που θα επιλεγούν με βάση κριτήρια που θα θέσει η κυβέρνηση.

Οι ταξιδιώτες θα υποβάλλονται σε τεστ για τον κορονοϊό πριν και μετά το ταξίδι τους. Αν κάποιος εμφανίσει συμπτώματα, θα πρέπει να μείνει σε καραντίνα σε ειδικά covid ξενοδοχεία στην Ελλάδα, με τα έξοδα καλυμμένα από την εταιρεία.

Μάλιστα, έχει συντάξει ειδικές οδηγίες ασφαλείας για όλο το ταξίδι που εγκρίθηκαν από το υπουργείο Υγείας της Ολλανδίας.

Οι επιλαχόντες θα πρέπει να παραμείνουν σε all inclusive ξενοδοχείο στη Ρόδο και θα έρχονται σε επαφή μόνο με τους εργαζόμενους εκεί. Θα χρησιμοποιούν την πισίνα και τα εστιατόρια του ξενοδοχείου, αλλά δε θα μπορούν να πηγαίνουν στην παραλία.

Οι ακριβείς ημερομηνίες του ταξιδιού δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Το ταξίδι μπορεί να ματαιωθεί σε περίπτωση που η κατάσταση με τον κορωνοϊό επιδεινωθεί, είτε στην Ολλανδία, είτε στη Ρόδο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 − three =