αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο Νο1 στοιχείο που δείχνει ότι πρέπει να απολυθείς. Ακόμα κι αν είσαι ο πιο ταλαντούχος εργαζόμενος

Το Νο1 στοιχείο που δείχνει ότι πρέπει να απολυθείς. Ακόμα κι αν είσαι ο πιο ταλαντούχος εργαζόμενος

Τελικά, υπάρχουν κάποια στοιχεία που μπορούν αυτομάτως να σε οδηγήσουν στην έξοδο από μια εταιρία; Ενώ αυτή είναι μια μεγάλη συζήτηση, ο Gary Vaynerchuk γίνεται πολύ συγκεκριμένος και παραθέτει το Νο1 στοιχείο που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την απόλυση σου.

Το μήνυμα του είναι σαφές: Αν υπάρχει κάποιος εργαζόμενος που καταστρέφει την εταιρική κουλτούρα εκ των έσω, τότε πρέπει να απολυθεί. Με απλά λόγια, μια εταιρία δεν πρέπει να αφήνει κανέναν να δημιουργεί εντάσεις και γκρίνιες στο εσωτερικό της. ‘Η να διασπά την ομάδα.

Όπως τονίζει ο Vaynerchuk στο CNBC, ένας τέτοιος εργαζόμενος πρέπει να απολύεται, ακόμα κι αν είναι ο πιο ταλαντούχος. «Ο καρκίνος εξαπλώνεται – και με τον καρκίνο και τις δημόσιες σχέσεις, έρχεται η έλλειψη ταχύτητας» εξηγεί. Από την στιγμή που μια εταιρία εντοπίσει έναν τέτοιο εργαζόμενο, δεν έχει νόημα να τον κρατάει. Αφού το αποτέλεσμα θα είναι, πιθανότατα, να χαλάσει όλο το εταιρικό κλίμα.

Αυτή την άποψη δεν εκφράζει μόνο ο Vaynerchuk. Πρόσφατη μελέτη του Harvard Business School έδειξε ότι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για να μην προσλάβεις (ή να μην κρατήσεις) έναν άνθρωπο στην εταιρία σου, είναι η συνεχής τάση του για αρνητικότητα. Η αρνητικότητα αυτή μπορεί να εξαπλωθεί και να έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια πελατών. Ενώ μπορεί ακόμα να ρίξει το ηθικό των άλλων εργαζομένων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 1 =