αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο νησί της Ιταλίας που σε πληρώνει… με 15.000 ευρώ για να μετακομίσεις εκεί

Το νησί της Ιταλίας που σε πληρώνει… με 15.000 ευρώ για να μετακομίσεις εκεί

Πως θα σου φαινόταν να μετακομίσεις στην Σαρδινία και να πάρεις… επιχορήγηση 15.000 ευρώ; Τώρα αυτό μπορεί να γίνει. Όπως μεταδίδει το themayor.eu, η τοπική κυβέρνηση της Σαρδηνίας στην Ιταλία, προσφέρει έως και 15.000 ευρώ σε άτομα που θα μετακομίσουν στις μικρές πόλεις και χωριά του νησιού. Σε μια προσπάθεια να «ζωντανέψει» αυτές τις περιοχές και να τονώσει την οικονομική δραστηριότητα εκεί.

Η επιχορήγηση που προσφέρει η κυβέρνηση της Σαρδηνίας δίνεται με την προϋπόθεση αγοράς ή ανακαίνισης ενός σπιτιού στο νησί.

Άλλα κριτήρια που πρέπει να πληρούνται για όσους θέλουν να μετακομίσουν στη Σαρδηνία είναι πώς το σπίτι πρέπει να βρίσκεται σε δήμο με λιγότερους από 3.000 κατοίκους.

Επιπλέον, το απόλυτο ανώτατο όριο της επιχορήγησης 15.000 € δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το μισό του κόστους αγοράς ή ανακαίνισης.

Η επιχορήγηση καταβάλλεται σε όσους δηλώσουν επίσημα ως τόπο διαμονής τους μια μικρή πόλη/χωριό της Σαρδηνίας ή σε όσους μεταφέρουν την δηλωμένη κατοικία τους εντός 18 μηνών από την αγορά του σπιτιού ή από την ημερομηνία ολοκλήρωσης των εργασιών.

Άτομα που έχουν ήδη την κύρια κατοικία τους σε άλλη μικρή πόλη του νησιού δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την επιχορήγηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × five =