αρχικηVIRALΤο νησί κοντά στην Αττική που έχει μια παραλία… για κάθε ημέρα του καλοκαιριού

Το νησί κοντά στην Αττική που έχει μια παραλία… για κάθε ημέρα του καλοκαιριού

Τα Σαββατοκύριακα δίπλα στην Αθήνα αποτελούν την ιδανική απόδραση ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Μπορείς να βρεις ελληνικά νησιά που προσεγγίζονται εύκολα και γρήγορα και να περάσεις μερικές χαλαρές στιγμές. Σίγουρα πάντως υπάρχουν ελληνικά νησιά τα οποία ξεχωρίζουν λόγω των χαρακτηριστικών τους. Ένα από τα αυτά βρίσκεται περίπου 2 ώρες μακριά από την Αθήνα και διαθέτει… μία παραλία για καθεμία μέρα του καλοκαιριού! Και το λέμε αυτό κυριολεκτικά μιας και διαθέτει συνολικά 92 παραλίες! Αν δηλαδή μπορούσες να περάσεις εκεί και τις 92 μέρες που έχει το καλοκαίρι, θα είχες την ευκαιρία να κάνεις μπάνιο κάθε μέρα και σε διαφορετική παραλία. Αφού όμως, όπως είπαμε, είναι ένα νησί δίπλα στην Αθήνα, μπορείς να οργανώνεις εκεί εκδρομές τα σαββατοκύριακα με την άνεσή σου.

Το νησί αυτό είναι η Κύθνος ή το νησί ζωγραφιά όπως το αποκαλούν. Κι αυτό γιατί είναι ένα νησί που έχει πολλούς ζωγραφισμένους τοίχους!

Θα ακούσεις να αποκαλούν την Κύθνο και ως το νησί που μοιάζει με λαβύρινθο και όχι άδικα μιας και αυτή την εντύπωση σου δίνει περπατώντας την. Η Δρυοπίδα είναι ένας από τους πιο γνωστούς οικισμούς της Κύθνου που σίγουρα πρέπει να επισκεφθείς αν βρεθείς στο νησί. Εκεί θα περπατήσεις σε γραφικά στενά και θα σταθείς κάτω από κάποιο δέντρο να πιεις τον καφέ σου ή να φας σε μια μικρή παραδοσιακή ταβέρνα.

Αυτό που είναι πάντως σίγουρο για την Κύθνο είναι ότι έχεις πάρα πολλές επιλογές για την παραλία που θα κάνεις μπάνιο. Μία για κάθε μέρα του καλοκαιριού όπως είπαμε. Και αφού χρειάζεται ακόμη και λιγότερο από δύο ώρες για να φτάσεις εκεί από το λιμάνι του Λαυρίου γιατί να μην βάλεις στο πρόγραμμα να γνωρίσεις από κοντά μερικές από αυτές; Στις αγαπημένες μας είναι μεταξύ άλλων τα Λουτρά και η παραλία Επισκοπή. Σημείωσέ τες στη λίστα σου όταν θες να πας σε αυτό το νησί δίπλα στην Αθήνα.

Πηγή: exploringgreece.tv

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο