αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο να στέλνεις βιογραφικά είναι χάσιμο χρόνου. Εδώ είναι 8 καλύτεροι τρόποι για να βρεις τη δουλειά που θες

Το να στέλνεις βιογραφικά είναι χάσιμο χρόνου. Εδώ είναι 8 καλύτεροι τρόποι για να βρεις τη δουλειά που θες

Το βλέπουμε έντονα και στην Ελλάδα. Βλέπουμε, δηλαδή, ανθρώπους να στέλνουν αμέτρητα βιογραφικά, αλλά να μην μπορούν να βρουν τη δουλειά που θέλουν. Οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να έχουν όντως δυνατά βιογραφικά. Ίσως έχουν φτιάξει και μια «πιασάρικη» συνοδευτική επιστολή. Παρόλα αυτά, ακόμα κι αν κάνουν αίτηση για δεκάδες θέσεις, τελικά το τηλέφωνο δεν χτυπάει.

Ναι, προσπαθούν πολύ για να βρουν μια θέση εργασίας. Αλλά δεν προσπαθούν με τον σωστό τρόπο.

Το γνωστό business site Inc.com, έφτιαξε ένα λίγο… ανατρεπτικό άρθρο. Τονίζοντας ότι το να στέλνεις βιογραφικά δεξιά και αριστερά ίσως είναι χάσιμο χρόνου. Και τι μπορείς να κάνεις; Δες 8 καλύτερους τρόπους για να βρεις τη δουλειά που θέλεις.

1# Βρες την εταιρία στην οποία θες (και μπορείς) να εργαστείς. Είναι προφανές, σωστά; Όχι πάντα. Πολλοί υποψήφιοι, ίσως και λόγω απόγνωσης, καταλήγουν να κάνουν αίτηση για κάθε πιθανή και απίθανη θέση. Και τελικά κανείς δεν τους προσλαμβάνει. Διότι για να σε προσλάβει ένας HR Manager πρέπει να ταιριάζεις πραγματικά με τη θέση.

2# Μάθε πράγματα για την εταιρία. Δεν αρκεί το «θέλω να δουλέψω για εσάς». Φρόντισε να μάθεις πληροφορίες για την εταιρία που θες να πας. Μέσω του site της, των social media ή γνωστών σου. Και στην συνέχεια εξήγησε την αξία που μπορείς να προσφέρεις σε αυτή την εταιρία.

3# Δείξε ότι μπορείς να προσφέρεις άμεσα. Πολλές εταιρίες βλέπουν την εκπαίδευση ενός νέου υπαλλήλου ως… αναγκαίο κακό. Σκέψου τώρα να παρουσιαστείς εσύ, και να τους πείσεις ότι μπορείς να προσφέρεις και να έχεις ενεργό ρόλο από την πρώτη ημέρα. Οκ, ίσως να μην μπορείς να κάνεις άμεσα όλα όσα ζητά η εταιρία. Αλλά φέρε 1-2 συγκεκριμένα παραδείγματα, σχετικά με το τι μπορείς να προσφέρεις σε αυτούς άμεσα.

4# Μην το λες μόνο. Δείξε την αξία σου. Καλή η θεωρία. Αλλά στην θεωρία… όλοι καλοί είμαστε. Αν θέλεις να πείσεις πιο εύκολα έναν HR Manager, υπάρχει κάτι άλλο που παίζει ρόλο: Τα δείγματα δουλειάς. Αν είσαι π.χ. προγραμματιστής, δείξε μια εφαρμογή για την οποία έχεις εργαστεί. Αν είσαι αρθρογράφος, δείξε μερικά κείμενα. Γενικά, δείξε τα χειροπιαστά αποτελέσματα σου και μην τα περιγράφεις απλά με λόγια.

5# Μια σύσταση μπορεί να είναι σημαντική. Είναι αλήθεια ότι όλες οι εταιρίες έχουν κάνει κατά καιρούς κακές προσλήψεις. Έτσι έχουν γίνει ίσως λίγο… δύσπιστες. Και πως μπορείς να διώξεις αυτή τη δυσπιστία τους; Με μια σύσταση από κάποιον άλλο άνθρωπο του πεδίου σου. Ψάξε παλαιότερους διευθυντές, συναδέλφους ή ανθρώπους που σε γνωρίζουν καλά επαγγελματικά. Και ζήτησε τους να κάνουν μια σύσταση.

6# Χτύπα πόρτες. Μην περιμένεις να σε καλέσουν οι άλλοι για συνέντευξη. Μην περιμένεις καν να ανοίξει επίσημα μια θέση (και να τρέξουν 1.000 υποψήφιοι). Να είσαι αυτό που χτυπά πρώτος την πόρτα. Βρες τα σωστά άτομα μέσα στις σωστές εταιρίες, και κάνε τις κρούσεις σου. Έτσι μπορεί να βρεις πολύ πιο εύκολα μια θέση εργασίας.

7# «Πούλα» σωστά τον εαυτό σου. Ο HR Manager που έχεις απέναντι σου δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει ψάξει πράγματα για εσένα. Φρόντισε να παρουσιάσεις σωστά τον εαυτό σου και αυτά που μπορείς να προσφέρεις. Δείξε τον ενθουσιασμός σου. Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι πρέπει να έχεις και μια προσεγμένη εμφάνιση, ανάλογα με τη θέση που ζητάς.

8# Ζήτα τη δουλειά. Το είπαμε: Μην περιμένεις από τις εταιρίες να κάνουν τις κινήσεις τους. Κάνε εσύ τις δικές σου. Βρες τη θέση εργασίας που σε ενδιαφέρει και πες ότι θέλεις να εργαστείς για αυτή. Πολλές φορές, οι ευκαιρίες μπορεί να ανοίξουν μέσα από ένα απλό email ή ένα μήνυμα στο Linkedin.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − eighteen =