αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Το να κάνεις παύση πριν μιλήσεις, μπορεί να σε βοηθήσει στη δουλειά»: Ένας career expert εξηγεί

«Το να κάνεις παύση πριν μιλήσεις, μπορεί να σε βοηθήσει στη δουλειά»: Ένας career expert εξηγεί

Το έχουμε δει αρκετές φορές: Ένας εργαζόμενος να προσπαθεί να μοιραστεί μια ιδέα του… χωρίς να περιμένει, και να διακόπτει έναν άλλον άνθρωπο στο ίδιο δωμάτιο. Μάλιστα, πολλές φορές σε αυτή την παγίδα πέφτουν και οι leaders της εταιρίας.

Αυτή η συμπεριφορά είναι κακή για δύο λόγους: Από την μια αποτρέπει τους εργαζόμενους από το να μιλούν, ενώ από την άλλη μπορεί να βλάψει την εικόνα του «παραβάτη». Ο career expert, Jeff Black, δίνει τη δική του ξεκάθαρη συμβουλή, μιλώντας στο CNBC: Πρέπει να κάνουμε μια παύση πριν μιλήσουμε.

«Είμαστε σε συνεχή κίνηση σήμερα. Περπατάμε πολύ γρήγορα, μιλάμε πολύ γρήγορα, διακόπτουμε τους ανθρώπους πριν πουν αυτό που θέλουν, ξεκινάμε να απαντάμε στις ερωτήσεις πριν ολοκληρώσει ο συνομιλητής» τονίζει ο ίδιος.

Η παύση είναι χρήσιμη. Με αυτόν τον τρόπο επιβραδύνεις τις κινήσεις σου και σκέφτεσαι καλύτερα πριν τελικά μιλήσεις. Παράλληλα, ακούς τον άλλο και έτσι δείχνεις πιο προσιτός.

«Για να είσαι καλός ηγέτης, πρέπει να γνωρίζεις το πότε να είσαι ίσυχος και να ακούς», τονίζει ο Jeff Black. Ακόμα και αν έχεις λάβει την απόφαση σου και τώρα σου παρουσιάζουν διαφορετικές απόψεις, σεβάσου την ομάδα και άκου την.

Επίσης, όπως σημειώνει ο ίδιος, αν διακόπτεις συνεχώς τα μέλη της ομάδας σου και δεν τους ακούς, τότε από ένα σημείο και μετά θα πάψουν να σε σέβονται όπως πριν. «Η σιωπή έχει μεγάλη αξία», καταλήγει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + 2 =