αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Το να κάνεις λιγότερα πράγματα, μπορεί να είναι η καλύτερη τακτική σου»: Μια συνιδρύτρια παραθέτει την συμβουλή της

«Το να κάνεις λιγότερα πράγματα, μπορεί να είναι η καλύτερη τακτική σου»: Μια συνιδρύτρια παραθέτει την συμβουλή της

Συνήθως οι νέοι επιχειρηματίες πέφτουν σε μια παγίδα: Θέλουν να κάνουν όλο και περισσότερα πράγματα. Να δουλεύουν όλο και περισσότερες ώρες. Να περνούν τα πάντα από τα χέρια τους. Τα αποτελέσματα μετά από μια τέτοια τακτική, μάλλον δεν είναι καλά. Με αυτό τον τρόπο δεν είσαι παραγωγικός στο 100% των δυνατοτήτων σου, ενώ είναι πολύ πιθανό να φτάσεις στο burnout.

Η Food Entrepreneur και συνιδρύτρια της Plated, Elana Karp, παραθέτει μια συμβουλή που ίσως δεν ακούς συχνά. Λέει ότι το να κάνεις λιγότερα πράγματα, μπορεί να είναι η καλύτερη τακτική σου. «Δες τι μπορεί να δουλέψει χωρίς την βοήθεια σου», τονίζει. Δεν χρειάζεται να βάζεις το χέρι σου σε όλα.

Όπως εξηγεί, και η ίδια όταν ήταν λίγο νεότερη, έπεφτε στην παγίδα του να «τα κάνει όλα». Αλλά αυτό δεν ήταν καλό. Θα φέρεις σπουδαιότερα αποτελέσματα και θα είσαι πιο χαρούμενος, αν επεμβαίνεις στα tasks που πραγματικά είναι απαραίτητη η βοήθεια σου. Σε κάποιες άλλες φορές, μπορείς απλά να κάτσεις στην άκρη και να… ακούς το «τσιτσίρισμα». Όπως και στην μαγειρική.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 16 =