αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο να είσαι ξεχασιάρης μπορεί να βοηθήσει την νοημοσύνη σου, λέει πανεπιστημιακή έρευνα

Το να είσαι ξεχασιάρης μπορεί να βοηθήσει την νοημοσύνη σου, λέει πανεπιστημιακή έρευνα

Αν είσαι από αυτούς που… ξεχνάνε πράγματα, σου έχουμε καλά νέα. Αυτή η «αδυναμία» ίσως τελικά δεν είναι και τόσο κακή. Μια ενδιαφέρουσα έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο  υποστηρίζει ότι το να έχεις ισχυρή μνήμη είναι ένα υπερεκτιμημένο προσόν και συμπεραίνει πως το να είσαι ξεχασιάρης ίσως τελικά μπορεί να ωφελεί την νοημοσύνη σου.

«Είναι σημαντικό ο εγκέφαλος να ξεχνάει άσχετες λεπτομέρειες και αντ’ αυτού να επικεντρώνεται σε πράγματα που όντως θα τον βοηθήσουν να πάρει σωστές αποφάσεις. Γνωρίζουμε ότι η άθληση βοηθάει την αύξηση των νευρώνων στον ιππόκαμπο, αλλά είναι αυτές οι λεπτομέρειες από τη ζωή σου που δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία και μπορεί να σε αποτρέπουν από το να πάρεις σωστές αποφάσεις», σημειώνει ο καθηγητής Blake Richland, ένας από τους ανθρώπους που υπογράφουν την έρευνα.

«Ο σκοπός της μνήμης δεν είναι να θυμάσαι ποιος κέρδισε το Stanley Cup του 1972», σημειώνεται στην ίδια έρευνα.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι γίνεται καλύτερα η λήψη αποφάσεων με το να κρατάμε τις χρήσιμες πληροφορίες και να ξεχνάμε τα αχρείαστα πράγματα, έτσι ώστε να δοθεί χώρος για τα πράγματα που έχουν σημασία.

Υποστηρίζουν ότι αυτή η διάσταση του να ξεχνάς είναι στην πραγματικότητα θείο δώρο αντί για εμπόδιο.

Έτσι, πείτε ότι ο εγκέφαλός μας ξεχνάει συγκεκριμένες λεπτομέρειες για ένα συμβάν στο παρελθόν , ακόμη όμως θυμάται την μεγάλη εικόνα . Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό μας βοηθάει να γενικεύουμε εμπειρίες του παρελθόντος καλύτερα, σε αντίθεση με κάποιους οι οποίοι θυμούνται ασήμαντες λεπτομέρειες.

Ωστόσο, είναι οι ερευνητές είναι ξεκάθαροι λέγοντας ότι εάν κάποιος ξεχνάει σημαντικά πράγματα πολύ συχνά, τότε πρέπει αν ανησυχήσει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 4 =