αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο να δουλεύεις από το σπίτι σου είναι ωραίο, αλλά έχει αυτά τα 4 προβλήματα (και πως να τα λύσεις)

Το να δουλεύεις από το σπίτι σου είναι ωραίο, αλλά έχει αυτά τα 4 προβλήματα (και πως να τα λύσεις)

Το έχουμε ξανά πει: Όλο και περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται πλέον remote. Άλλωστε οι νέες τεχνολογίες δίνουν αυτή την δυνατότητα. Μπορείς να εργάζεσαι από το σπίτι σου, με μόνο εργαλείο το Laptop και το smartphone σου. Αυτό είναι ένα μοντέλο στο οποίο έχει βασιστεί και το ίδιο το It’s Possible- το οποίο ξεκίνησε από το δωμάτιο ενός σπιτιού στην Καλλιθέα και σήμερα έχει φτάσει να έχει κατά μ.ο. 100.000 αναγνώστες κάθε μήνα.

Αλλά το να δουλεύεις από το σπίτι δεν είναι πάντα… τόσο ονειρικό. Σήμερα θα δούμε τα αρνητικά αυτού του μοντέλο. Είναι τα 4 σημεία που μπορούν να σου δημιουργήσουν πρόβλημα. Εμείς πάντως προτείνουμε και μερικές λύσεις.

1# Όταν είναι και άλλοι στο σπίτι… αρχίζουν τα δύσκολα. Το ότι είσαι σε ένα σπίτι, δεν σημαίνει ότι είσαι μόνος στο σπίτι. Μπορεί να είναι και άλλα άτομα (ειδικά αν μένεις με τους γονείς σου). Μπορεί να υπάρχουν ακόμα και κατοικίδια. Όλα αυτά συνθέτουν ένα σκηνικό που δεν είναι πάντα κατάλληλο για εργασία. Άλλοι βλέπουν τηλεόραση, άλλοι μιλούν στο τηλέφωνο, άλλοι μαγειρεύουν ή κάνουν άλλες δραστηριότητες. Θέλεις να δουλεύεις κάπου εκεί μέσα;

2# Μη αποδοτικό mood. Το ότι ξυπνάς και αρχίζεις να δουλεύεις με τις πιτζάμες δεν είναι πάντα καλό. Έχει να κάνει και με την ψυχολογία. Αρκετές φορές, συμπεριφέρεσαι διαφορετικά. Και μιλάς π.χ. διαφορετικά σε ένα επαγγελματικό τηλέφωνο όταν είσαι… ξαπλωμένος στον καναπές σου, σε σύγκριση με το όταν είσαι σε ένα γραφείο φορώντας επαγγελματικά ρούχα. Και όλο αυτό το «χαλαρό» κλίμα δεν σε αφήνει φυσικά να φτάσεις στο τοπ της απόδοσης σου. Ένα καλό tip εδώ, είναι τουλάχιστον να έχεις ένα κανονικό γραφείο μέσα στο σπίτι, όπου θα δουλεύεις. Όχι στον καναπέ, στο κρεββάτι ή στην κουζίνα.

3# Μοναξιά. Είναι επίσης μια παγίδα στην οποία δεν πρέπει να πέσεις. Όταν πας σε έναν χώρο εργασίας, θέλοντας και μη, έρχεσαι σε επαφή με άλλους ανθρώπους. Και δημιουργείς ανθρώπινες σχέσεις. Όταν όμως δουλεύεις από το σπίτι υπάρχει το ενδεχόμενο να αποξενωθείς. Διάλεξε μερικές ημέρες την εβδομάδα και πήγαινε να δουλέψεις σε έναν κοινώχρηστο χώρο ή σε ένα κατάλληλο cafe, με το laptop σου.

4# Μπορεί να καταλήξεις να δουλεύεις όλη την ημέρα (και την νύχτα). Όταν κάνεις βάρδια σε ένα γραφείο, κάποια στιγμή θα τελειώσεις και θα πας σπίτι. Όταν όμως δουλεύεις από το σπίτι σου -ειδικά αν έχεις δικό σου project- μπορεί να καταλήξεις να δουλεύεις όλη την ημέρα. Αφού η δουλειά θα είναι αρκετή, και δεν θα υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο ωράριο εργασίας, για να σταματήσεις μόλις αυτό παρέλθει. Είναι καλό να ορίζεις εξ αρχής το πόσες ώρες θα δουλεύεις. Ακόμα κι αν δεν βγει όλη η δουλειά μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα κλείσε το laptop. Κανείς δεν καταστράφηκε επαγγελματικά επειδή δεν ολοκλήρωσε ένα task μέσα σε μια ημέρα ή επειδή δεν ξύπνησε νωρίς ένα πρωί Σαββάτου για να εργαστεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 11 =