αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο να δουλεύεις από το σπίτι μπορεί να σε απομονώσει. Αλλά έχουμε τα tips για να το ξεπεράσεις

Το να δουλεύεις από το σπίτι μπορεί να σε απομονώσει. Αλλά έχουμε τα tips για να το ξεπεράσεις

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι τους. Σε αυτό έχει συμβάλει και η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, που έχει κάνει αυτή τη μορφή εργασίας εφαρμόσιμη. Σε αυτό το περιβάλλον, έχουν προσαρμοστεί αρκετές μεγάλες και μικρότερες εταιρίες και έτσι επιτρέπουν στους εργαζομένους τους να δουλεύουν εξ αποστάσεως. Αρκεί πλέον ένα laptop και ένα τηλέφωνο. Το ίδιο μπορεί να συμβεί, αν π.χ. «τρέχεις» το δικό σου digital project.

Δεν είναι όλα όμως ρόδινα, όταν δουλεύεις από το σπίτι. Η εργασία από το σπίτι προκαλεί ως ένα βαθμό απομόνωση. Αν ζεις μόνος, μπορεί να περάσεις μια ολόκληρη ημέρα χωρίς να μιλήσεις σε κανέναν. Αν ζεις μαζί με άλλους, είναι πιθανό να απομονωθείς σε ένα δωμάτιο.

Κι όμως, αρχικά η εργασία στο σπίτι, θα σου φανεί εξαιρετικά θετική. Δεν υπάρχουν αφεντικά πάνω από το κεφάλι σου, που να σε φορτώνουν με επιπλέον δουλειές. Ενώ δεν υπάρχει και η διαδικασία για να πας και να γυρίσεις από το γραφείο. Μπορείς να ξυπνήσεις στις 8:00 το πρωί και στις 8:10 να ξεκινήσεις να δουλεύεις.

Όμως, η εργασία από το σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα οδηγεί συχνά στην απομόνωση όπως λέγαμε πριν. Το αμερικανικό CNBC παραθέτει μερικά tips για να το ξεπεράσεις. Ξεκίνα από το απλό: Τα περισσότερα καφέ ή εστιατόρια έχουν πλέον Wifi. Έτσι, μπορείς να βρεις το μέρος που σου ταιριάζει και κάποιες ημέρες να πηγαίνεις εκεί με το laptop σου για να εργαστείς. Ενώ παράλληλα θα είσαι και μέσα σε κόσμο.

Στην εποχή των νέων τεχνολογιών, μπορείς να έρθεις σε επαφή με άλλους εύκολα, ακόμα και μέσω email ή social media. Σίγουρα αυτό δεν μπορεί να αντικαταστήσει την φυσική επαφή, ωστόσο είναι ένας τρόπος για να μιλήσεις με άλλους και να ανταλλάξεις απόψεις. Την ίδια στιγμή, προσπάθησε να αναπτύξεις σχέσεις με γείτονες ή συγγενείς που μένουν κοντά σου. Το ότι είσαι στο σπίτι, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι στην περιοχή.

Μια ακόμα καλή λύση, είναι να χρησιμοποιήσεις έναν κοινόχρηστο χώρο εργασίας. Εκεί σίγουρα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εργάζονται όπως εσύ, και θα μπορούσες να αναπτύξεις ένα νέο δίκτυο. Ενώ παράλληλα θα αποφύγεις την απομόνωση του σπιτιού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 7 =