αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο νέο fund της Ε.Ε. θα μοιράσει συνολικά 3 δισ. ευρώ σε startups πρώιμης φάσης

Το νέο fund της Ε.Ε. θα μοιράσει συνολικά 3 δισ. ευρώ σε startups πρώιμης φάσης

Σε φουλ ρυθμούς τρέχουν οι εργασίες πίσω από το European Innovation Council (EIC) Fund. Το νέο fund της Ε.Ε. μέσω του οποίου θα δίνονται απευθείας χρηματοδοτήσεις σε startups.

Πρόκειται για το Ταμείο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας, το οποίο αναμένεται να έχει πόρους ύψους 3 δισ. ευρώ. Σκοπός είναι να καλυφθεί αυτό, το οποίο οι ίδιες οι Βρυξέλλες χαρακτηρίζουν καίριας σημασίας χρηματοδοτικό κενό, ώστε οι καινοτόμες τεχνολογίες και εφαρμογές να έχουν και εμπορική χρήση. Υπό την προοπτική αυτή θα μπορούν οι αντίστοιχες εταιρείες, πατώντας πιο στέρεα στα πόδια τους να ανταγωνιστούν καλύτερα τόσο τις αμερικανικές όσο και τις ασιατικές.

Το Ταμείο θα συνδυάζει επιδοτήσεις και μετοχικά μερίδια για να χρηματοδοτεί εταιρείες πρώιμης φάσης, που δραστηριοποιούνται στη λεγόμενη βαθιά τεχνολογία, όπως η υγεία, η βιωσιμότητα και η προηγμένη μεταποίηση. Το μερίδιο σε κάθε εταιρεία θα κυμαίνεται μεταξύ 10% και 25%.

Η αρχή έγινε ήδη. Στον πρώτο γύρο επενδύσεων του Ταμείου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας υπήρχε επένδυση 15 εκατ.  ευρώ στη γαλλική CorWave, η οποία επινόησε και αναπτύσσει συσκευή βοήθειας προς καρδιοπαθείς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + 17 =