αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο νέο dating app που σου επιτρέπει να κάνεις matching με άλλους χρήστες, μόνο αν πλένεις τα χέρια σου

Το νέο dating app που σου επιτρέπει να κάνεις matching με άλλους χρήστες, μόνο αν πλένεις τα χέρια σου

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν στραφεί στα dating apps εν μέσω καραντίνας. Και είναι λογικό. Σε μια περίοδο όπου η επικοινωνία γίνεται… από απόσταση, οι άνθρωποι αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να επικοινωνήσουν και να κάνουν νέες γνωριμίες.

Το app Quarantine Together, όπως μαρτυρά και το όνομα του, έκανε την εμφάνιση του στην εποχή της καραντίνας. Και για αυτό τον λόγο είναι… προσαρμοσμένο στα δεδομένα αυτής της περιόδου.

Με σλόγκαν «let’s flatten the curve together», η εν λόγω εφαρμογή έχει μια ιδιαιτερότητα: Σου επιτρέπει να «συνδεθείς» με άλλους χρήστες, μόνο αν έχεις πλύνει τα χέρια σου και φυσικά αν μένεις σπίτι. Όλα αυτά με στόχο να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοιού και να φροντίζεις την υγεία σου σε καθημερνή βάση.

Δημιουργοί είναι οι Daniel Ahmadizadeh και Christopher Smeder. Η ιδέα προέκυψε τον περασμένο μήνα. Όπως λένε οι ιδρυτές στο CNN, «οι άνθρωποι πρέπει να μείνουν σπίτι, και αισθάνονται μόνοι όταν μένουν στο σπίτι».

Μπορείς να κάνεις εγγραφή στην εφαρμογή δωρεάν- αλλά είναι σε beta version αυτή τη στιγμή και ο αριθμός χρηστών είναι περιορισμένος.

Και κάθε ημέρα στις 6:00 το απόγευμα, θα σου έρχεται μια ειδοποίηση που θα σε ρωτά αν έχεις πλύνει τα χέρια σου και αν παραμένεις σπίτι. Αν πατήσεις «επιβεβαίωση», τότε ξεκινά το matchάρισμα με άλλα άτομα.

Φυσικά το πρακτικό ερώτημα είναι το πως το app μπορεί να ελέγξει αν όντως τηρείς… τους κανόνες της καραντίνας. Προφανώς δεν μπορεί. Αλλά λειτουργεί ως μια καθημερινή υπενθύμιση έτσι ώστε να προσέχεις την υγεία σου, και να μην ξεχνάς ότι βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερη περίοδο.

https://www.thesun.co.uk/wp-content/uploads/2020/04/NINTCHDBPICT000574494750.jpg?strip=all&w=960

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό είναι το πρώτο online bar στην εποχή του κορονοϊού

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + seventeen =