αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο νέο σπίτι 3.000.000 ευρώ που αγόρασε ο Mr Jumbo στο Κολωνάκι

Το νέο σπίτι 3.000.000 ευρώ που αγόρασε ο Mr Jumbo στο Κολωνάκι

Σε μια ακόμη μεγάλη επένδυση, προχώρησε ο γνωστός επιχειρηματίας Απόστολος Βακάκης, γνωστός και ως Mr Jumbo λόγω της επιτυχημένης αλυσίδας ειδών σπιτιού και παιχνιδιών. Η επένδυση δεν έχει να κάνει με κάποιο νέο υποκατάστημα ή με την εξαγορά κάποιας άλλης αλυσίδας, αλλά με την αγορά ενός εντυπωσιακού, πραγματικά ακινήτου, στο κέντρο της Αθήνας. Και συγκεκριμένα για μια πολυκατοικία έξι ορόφων στο Κολωνάκι, για την οποία ο κ. Βακάκης ξόδεψε 3 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρει το Newsauto.gr.

Το ακόμη πιο ενδιαφέρον στην συγκεκριμένη αγοραπωλησία είναι το γεγονός πως ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της δεν είναι άλλος από τον Τούρκο επιχειρηματία  Φερίτ Σαχένκ της Dogus, γνωστός από τις επενδύσεις του στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Το ακίνητο που «άλλαξε» χέρια είναι μια εντυπωσιακή πολυκατοικία έξι ορόφων στην συμβολή των οδών Υψηλάντη & Γενναδίου, κατασκευασμένη με την αισθητική της αρχιτεκτονικής της δεκαετίας του ’50 που ευνοούσε τα μεγάλα και άνετα οροφοδιαμερίσματα, όπως αναφέρει το newsauto, ενώ το παρασκήνιο της αγοροπωλησίας επιμένει ότι η συμφωνία ανάμεσα στον Απόστολο Βακάκη και τον Φερίτ Σαχένκ, είχε ουκ ολίγες δυσκολίες, κυρίως σε ότι αφορούσε το τελικό τίμημα.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας η εταιρία του οποίου το 2019 είχε καθαρά κέρδη 151.100.000 ευρώ θεωρείται ένας από τους πλέον σκληρούς διαπραγματευτές στην αγορά. Έτσι παρόλο που ο βαθύπλουτος Τούρκος είχε δώσει 4.000.000 ευρώ πριν από πέντε χρόνια για να αγοράσει την συγκεκριμένη πολυκατοικία κατάφερε να την κάνει δική του με ένα τίμημα που έφτασε τα 3.000.000 ευρώ.

Κάποιοι μάλιστα λένε ότι πιθανόν να έδωσε κάτι λιγότερο, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο Σαχένκ τα τελευταία χρόνια πουλάει συνέχεια ακίνητα και ξενοδοχεία που ανήκουν στη Dogus, επισήμως λόγω αναρδιάθρωσης του χαρτοφυλακίου της εταιρίας. Όπως έγινε γνωστό από πέρυσι είχε ήδη μπει πωλητήριο σε κάποια εκπληκτικά ακίνητα που ανήκουν στον Τούρκο επιχειρηματία, όπως το ξενοδοχείο Capri Palace, η Villa Borghese στην Ρώμη και το Grand Hyatt στην Κωνσταντινούπολη. Άμεσος ενδιαφερόμενος για τα προαναφερθέντα είναι η Dubai Holding, η κρατική εταιρία επενδύσεων του Εμιράτου και σύμφωνα με πληροφορίες οι συνομιλίες είναι συνεχείς, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και να κλείσει το deal.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξαφνικά οι ξένοι θέλουν να αγοράσουν εξοχικό στην Ελλάδα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − fourteen =