αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο νέο Κέντρο Καινοτομίας για startups που θα φτιαχτεί στο χώρο του παλιού εργοστασίου της ΧΡΩ.ΠΕΙ.

Το νέο Κέντρο Καινοτομίας για startups που θα φτιαχτεί στο χώρο του παλιού εργοστασίου της ΧΡΩ.ΠΕΙ.

Συνεχίζονται οι διαδικασίες για το νέο Κέντρο Καινοτομίας που σχεδιάζεται να ανοίξει τις πύλες του στην Αθήνα. ΧΡΩ.ΠΕΙ. Αυτό αναμένεται να γίνει στο χώρο του παλιού εργοστασίου της ΧΡΩ.ΠΕΙ., έκτασης 18 στρεμμάτων, στην Πειραιώς. Και μάλιστα θα δρομολογηθεί μέσω Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Το Κέντρο Καινοτομίας θα αποτελέσει το χώρο όπου θα μπορέσουν να στεγαστούν και να συνεργαστούν τμήματα R&D εταιρειών και βιομηχανιών, ακαδημαϊκά ιδρύματα, startups και startup incubators / accelerators, με στόχο τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

Όπως είπε στην πρόσφατη παρουσίαση του Elevate Greece ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Χρ. Δήμας, προετοιμάζεται ήδη ο διαγωνισμός ενώ έως το τέλος του 3ου τριμήνου του 2021 θα έχει επιλεγεί ο ανάδοχος.

Ο ανάδοχος θα αναλάβει το πρότζεκτ για 30 χρόνια: τα 3 πρώτα χρόνια για την ανακατασκευή των εγκαταστάσεων και τα επόμενα 27 χρόνια για τη λειτουργία του χώρου.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 58,5 εκ. ευρώ και έχει ήδη εγκριθεί από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ από τον περασμένο Απρίλιο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + nine =