αρχικηVIRALΤο Μπαλί λανσάρει φόρο στους ξένους τουρίστες… για την προστασία “του νησιού των Θεών”

Το Μπαλί λανσάρει φόρο στους ξένους τουρίστες… για την προστασία “του νησιού των Θεών”

Το Μπαλί, το γνωστό τουριστικό νησί της Ινδονησίας, αρχίζει από σήμερα να επιβάλλει στους ξένους τουρίστες φόρο 150.000 ρουπιών (10 δολάρια ή 9 ευρώ) που προορίζονται για την προστασία “του νησιού των Θεών”, ανακοίνωσαν οι αρχές του.

Το ηφαιστειακό νησί με τις αμμουδιές με την λεπτή άμμο, που προσελκύει εκατομμύρια ξένους επισκέπτες ετησίως, θέλει να ενισχύσει τα οικονομικά του για να αντιμετωπίσει τις ανεπιθύμητες επιπτώσεις του τουρισμού.

“Αυτός ο φόρος έχει στόχο την προστασία του πολιτισμού και του περιβάλλοντος στο Μπαλί”, δήλωσε ο ασκών χρέη κυβερνήτη του νησιού, ο Σανγκ Μάντε Μαχέντρα Τζάγια, κατά τη διάρκεια τελετής που έγινε τη Δευτέρα.

Ο φόρος αυτός θα καταβάλλεται διαδικτυακά μέσω της πύλης “Love Bali” και θα ισχύει για τους ξένους τουρίστες που φτάνουν στο Μπαλί από το εξωτερικό ή άλλες περιοχές της Ινδονησίας, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε.

Ο φόρος αυτός δεν θα ισχύει ωστόσο για τους Ινδονήσιους τουρίστες.

Ο κυβερνήτης του δημοφιλούς νησιού εκτιμά ότι η καταβολή του διαδικτυακά θα επιτρέψει να μην υπάρχουν ουρές αναμονής κατά την άφιξη των επισκεπτών στο Μπαλί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − three =