αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Μιλάνο απαγορεύει τα ηλεκτρικά πατίνια

Το Μιλάνο απαγορεύει τα ηλεκτρικά πατίνια

Ο δήμος του Μιλάνου έδωσε διορία τριών ημερών στις εταιρείες που νοικιάζουν ηλεκτρικά πατίνια για να τα απομακρύνουν από τους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης. Η απόφαση του δήμου έρχεται μόλις έναν μήνα μετά τους νέους κανονισμούς που εξέδωσε το υπουργείο Μεταφορών για την κίνηση των πατινιών εντός του αστικού ιστού.

Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι για την Ασφάλεια Άννα Σκαβούτσο και Μεταφορών Μάρκο Γκρανέλι εξέδωσαν διαταγή για να αποσυρθούν τα ηλεκτρικά πατίνια από τους δρόμους του Μιλάνου, έως ότου ο δήμος καταρτίσει και δημοσιεύσει σχετικό διαγωνισμό για την ανάθεση της ενοικίασής τους και τοποθετηθούν οι σχετικές επιγραφές με τις οδηγίες χρήσης και τις απαγορεύσεις που προβλέπονται από την νομοθεσία. Όπως τονίζει ο δήμος του Μιλάνου, όχι μόνον δεν έχει δοθεί άδεια στις εταιρείες ενοικίασης των ηλεκτρικών πατινιών, αλλά οι υπηρεσίες τους είχαν αρνηθεί να εγκρίνουν το αίτημα λειτουργίας τους. Σήμερα, στην οικονομική μητρόπολη της Ιταλίας λειτουργούν επτά εταιρείες ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών, αλλά επιπλέον υπάρχουν και πολυάριθμοι μεμονωμένοι πολίτες που έχουν αγοράσει ένα δικό τους πατίνι, ή παρόμοιου τύπου όχημα.

Τι ορίζουν οι κανονισμοί

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, που ισχύουν για την πειραματική ρύθμιση της κυκλοφορίας αυτού του είδους του μεταφορικού μέσου, η χρήση τους επιτρέπεται μόνον σε πεζοδρομημένες περιοχές και με ταχύτητα που δεν θα ξεπερνά τα 6 χλμ/ώρα, ενώ απαγορεύεται ρητώς να κινούνται σε πεζοδρόμια. Μολαταύτα, τα ηλεκτρικά πατίνια εξακολουθούν να κυκλοφορούν στους δρόμους και σε απαγορευμένες περιοχές, και σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Μιλάνου έχει καταγραφεί ήδη ένα ατύχημα, με τον αναβάτη ενός πατινιού να παρασύρει πεζό, ο οποίος νοσηλεύεται με πολλαπλά κατάγματα. Στην υπόθεση παρενέβη κι η εισαγγελία, που διέταξε έρευνα για τη νομιμότητας της λειτουργίας των εταιρειών ενοικίασης πατινιών.

Τα ηλεκτρικά πατίνια όλο και πιο διάσημα στην Ευρώπη

Το φετινό καλοκαίρι τα ηλεκτρικά πατίνια έχουν αναδειχθεί σε ένα ολοένα και πιο δημοφιλές μέσο μεταφοράς σε πολλές πόλεις στην Ευρώπη. Πολλοί το προτιμούν ως μέσο μεταφοράς, ακόμη και εναλλακτικά των μέσων μεταφοράς. Όμως αυτή τους η χρήση έχει δημιουργήσει πλήθος προβλήματα στην κυκλοφορία μέσα στον αστικό ιστό, καθώς οι μεγάλες ταχύτητες που μπορούνε να φθάσουν (50χλμ/ώρα) έχουν αποδειχθεί επικίνδυνες για τους πεζούς στα πεζοδρόμια, αλλά και στους δρόμους, καθώς οι αναβάτες τους κάνουν «σφήνες» ανάμεσα σε αυτοκίνητα και μηχανές. Μόλις τις τελευταίες ημέρες ένας νεαρός 30 ετών στο Παρίσι βρήκε τον θάνατο όταν τον παρέσυρε μηχανάκι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − five =