αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο μελλοντικό iPhone θα βγάζει το νερό από μέσα του, με τη χρήση ενός ήχου

Το μελλοντικό iPhone θα βγάζει το νερό από μέσα του, με τη χρήση ενός ήχου

Φαντάζεσαι ένα μελλοντικό iPhone το οποίο θα μπορεί να εξάγει ίχνη νερού που έχει, μέσω ενός ήχου; Αυτό ακριβώς αναφέρει η πιο πρόσφατη πατέντα που κατοχυρώθηκε από την Apple και δημοσιεύθηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες. Η πατέντα περιγράφει έναν τρόπο με τον οποίο θα μπορεί να εξαχθεί νερό από το ηχείο ή το ακουστικό κλήσης της συσκευής. Γιατί άραγε να μας είναι χρήσιμος ένας τέτοιος μηχανισμός;

Μα φυσικά για να διατηρήσει το iPhone σου απαλλαγμένο από το νερό που μπορεί να καταστρέψει πολύ εύκολα τμήματα της συσκευής. Η πατέντα, συγκεκριμένα, περιγράφει ένα κάλυμμα οθόνης, με ένα υδροφοβικό τμήμα για να αντιστέκεται στην είσοδο του νερού και ένα άλλο υδροφοβικό τμήμα για να αφαιρεί το νερό. Όπως σημειώνει το Digitallife.gr, για να παρακολουθείται η διαδικασία αφαίρεσης του υγρού, ένα είδος ακουστικού σήματος θα παράγεται από το ηχείο. Ένας τέτοιος μηχανισμός παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με έναν ανάλογο του Apple Watch Series 2 που φέρει τη χαρακτηριστική ονομασία «Eject Water Mode» που διώχνει το νερό από το μικροσκοπικό ηχείο.

Να σημειωθεί ότι τα iPhone 7 και 7 Plus παρουσιάζουν ήδη ανθεκτικότητα στο νερό, αν και δε διαθέτουν ένα τέτοιο μηχανισμό αφαίρεσης νερού από το ηχείο, το μικρόφωνο ή τη θύρα lightning. Θα πρέπει αντίθετα να το αφήσετε μόνοι σας να στεγνώσει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + 11 =