αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο μεγαλύτερο μάθημα έρχεται από την χειρότερη ημέρα του Bill Gates

Το μεγαλύτερο μάθημα έρχεται από την χειρότερη ημέρα του Bill Gates

Ο Bill Gates έχει κατακτήσει τα πάντα στην ζωή του. Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους επιχειρηματίες στον κόσμο. Ξεκίνησε την Microsoft από το μηδέν, και κατάφερε να αλλάξει τον τρόπο που αλληλεπιδρούν οι άνθρωποι με τους υπολογιστές. Είναι σταθερά μέσα στους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο. Ενώ εδώ και αρκετά χρόνια έχει έντονο φιλανθρωπικό έργο να παρουσιάσει.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι: «Είναι ωραίο να γιορτάζεις τις επιτυχίες, αλλά είναι ακόμα πιο χρήσιμο να παίρνεις τα μαθήματα από τις αποτυχίες».

Και αν προσπαθήσουμε να το βάλουμε σε μια ευρύτερη κλίμακα, οι κακές στιγμές στην ζωή μας είναι αυτές που μπορούν να μας δώσουν χρήσιμα μαθήματα. Να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα που θα μας εξελίξουν.

Στο νέο ντοκιμαντέρ του Netflix «Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates», βλέπουμε τον διάσημο επιχειρηματία να μιλά για πολλά. Σε κάποια στιγμή, τον ρωτούν για το ποια ήταν η χειρότερη ημέρα της ζωής του μέχρι σήμερα. Απαντά: «Η ημέρα που πέθανε η μητέρα μου».

Έδωσε την απάντηση, καθισμένος στην βιβλιοθήκη του, μέσα στην έπαυλη του- αξίας 127 εκατ. δολαρίων. Και ενώ θα περίμενε κάποιος ότι η ζωή ενός τέτοιου ανθρώπου καθορίζεται από την επιχειρηματική επιτυχία και τα χρήματα, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Δεν είπε ότι η χειρότερη ημέρα του ήταν «όταν ο Steve Jobs τον κατηγόρησε ότι του κλέβει τις ιδέες». Ούτε είπε ότι η χειρότερη ημέρα του ήταν «όταν πλήρωσε 1,3 δισ. δολάρια σε πρόστιμα, για μονοπωλιακές πρακτικές». Είπε ότι η χειρότερη ημέρα του ήταν όταν πέθανε η μητέρα του.

«Ανεξάρτητα από το ποιος είσαι ή το ποιος θες να φτάσεις να είσαι, στο τέλος της ημέρας η ζωή δεν έχει να κάνει με τα χρήματα, το status ή την δύναμη. Δεν έχει να κάνει καν με την κληρονομιά που αφήνεις» σημειώνει το Business Insider.

Και κάπου εκεί, βρίσκεται το μεγάλο μάθημα. «Η ζωή έχει να κάνει με τους ανθρώπους. Τους ανθρώπους που συναντάς, τους ανθρώπους που σου λείπουν. Ακόμα και τους ανθρώπους που μισείς. Πάνω από όλα, η ζωή είναι για τους ανθρώπους που αγαπάς. Μερικοί από αυτούς θα πεθάνουν πριν από εσένα. Τίποτα δεν θα τους φέρει ποτέ πίσω».

Με το Business Insider να καταλήγει: «Ο καθένας μας έχει περιορισμένο χρόνο». Και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με που και με ποιους τον ξοδεύουμε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 1 =