αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Το μεγαλύτερο λάθος που έχω κάνει»: Ο ιδρυτής του Twitter λέει τι πρέπει να αποφύγεις στην business διαδρομή σου

«Το μεγαλύτερο λάθος που έχω κάνει»: Ο ιδρυτής του Twitter λέει τι πρέπει να αποφύγεις στην business διαδρομή σου

Ο Jack Dorsey έχει καταγράψει την δική του διαδρομή μέχρι την κορυφή. Με αποκορύφωμα το Twitter, του οποίου είναι ιδρυτής.

Σε παλαιότερη συνέντευξη του, έχει μιλήσει για το ποιο είναι το βασικό κριτήριο, έτσι ώστε να προσλάβει κάποιον στην επιχείρηση του. «Πρέπει να δίνουμε έμφαση στη συνολική δυναμική που δημιουργείται μεταξύ των ατόμων, και όχι στο κάθε άτομο ξεχωριστά» λέει ο γνωστός επιχειρηματίας. Και εξηγεί: «Οι άνθρωποι που προσλαμβάνετε, θα καθορίσουν την επιτυχία ή την αποτυχία της επιχείρησης σας. Συχνά όμως επικεντρωνόμαστε στο να αναλύουμε τα χαρακτηριστικά που έχει το κάθε άτομο μεμονωμένα. Και όχι στο κατά πόσο αυτό το άτομο θα βελτιώσει τη δυναμική της ομάδας συνολικά»

«Αν έχετε μια καλή ομάδα, αυτό κάνει το κάθε άτομο που συμμετέχει στην ομάδα, καλύτερο» λέει ο Jack Dorsey.

Παραδέχεται ωστόσο, ότι το να προβλέψουμε το πως θα λειτουργήσει ένας άνθρωπος μέσα μια ομάδα, δεν είναι καθόλου εύκολο. Αν γίνει το λάθος, και μπει στην ομάδα ένα άτομο που τελικά δεν «κολλάει» με το σύνολο, θα πρέπει να απομακρυνθεί. Μάλιστα, όπως λέει ο Dorsey, ένα λάθος που έχει κάνει πολλές φορές ο ίδιος, είναι το ότι δεν τερμάτισε τη συνεργασία του γρήγορα, με τέτοιους ανθρώπους.

«Είναι πραγματικά δύσκολο να απολύσεις κάποιον. Αλλά είναι απαραίτητο να το κάνεις κάποιες φορές. Και όταν καταλάβεις το συνολικό όφελος από αυτή την κίνηση, θα καταφέρεις να ξεπεράσεις τα στενάχωρα συναισθήματα που προκαλεί μια απόλυση» σημειώνει ο ιδρυτής του Twitter.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο