αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο μεγάλο σχέδιο: Η NN Hellas θέλει να εξαγοράσει κι άλλες ασφαλιστικές εταιρείες

Το μεγάλο σχέδιο: Η NN Hellas θέλει να εξαγοράσει κι άλλες ασφαλιστικές εταιρείες

Το ενδεχόμενο εξαγοράς άλλων ασφαλιστικών εταιρειών εξετάζει η NN Hellas, επιδιώκοντας την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της στην ελληνική αγορά. Σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλο της ΝΝ Hellas κ. Μαριάννα Πολιτοπούλου, η εταιρεία στοχεύει στη διατήρηση της ηγετικής θέσης της στον κλάδο ζωής και υγείας στον οποίο δραστηριοποιείται μέσω οργανικής ανάπτυξης, αλλά και μέσω εξαγορών άλλων εταιρειών. Ο χαμηλός ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, σύμφωνα με την κ. Πολιτοπούλου δημιουργεί τις συνθήκες για τη μεγέθυνση των εργασιών μέσα από παράλληλες κινήσεις εξαγορών και συγχωνεύσεων, στις οποίες θα οδηγηθούν οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου.

Οι σχεδιασμοί για την ενίσχυση της παρουσίας της NN Hellas στην Ελλάδα, συμπίπτουν με την επάνοδο της εταιρείας στην κερδοφορία κατά την προηγούμενη οικονομική χρήση και την επίτευξη θετικού αποτελέσματος, ενώ σε υψηλά επίπεδα διατηρήθηκε η παραγωγή ασφαλιστικών εργασιών. Με βάση τα αποτελέσματα του 2017 τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 8,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη πριν από φόρους διαμορφώθηκαν στο 1,1, εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση κατά 23,2 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2016. Να σημειωθεί ότι το αποτέλεσμα μετά φόρων επηρεάστηκε από το έσοδο αναβαλλόμενης φορολογίας ύψους 7,2 εκατ. ευρώ, ενώ μέσα στο 2017 δεν υπήρχαν απομειώσεις φορολογικών απαιτήσεων. Θετικό ήταν και το λειτουργικό αποτέλεσμα κατά την προηγούμενη οικονομική χρήση, που ανήλθε σε κέρδη 4 εκατ. ευρώ έναντι ζημιάς 9 εκατ. ευρώ το 2016.

Τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα (συμπεριλαμβανομένων των ασφαλίστρων από επενδυτικά συμβόλαια και των δικαιωμάτων ασφαλιστικών συμβολαίων) του 2017 παρουσίασαν άνοδο σε σχέση με το 2016 και διαμορφώθηκαν στα 406,7 εκατ. ευρώ έναντι 404 εκατ. ευρώ το 2016, ενώ τα έσοδα από επενδύσεις ανήλθαν σε 40,2 εκατ. ευρώ καταγράφοντας άνοδο κατά 42% σε σχέση με το 2016.

Σε υψηλά επίπεδα διαμορφώθηκε ο δείκτης φερεγγυότητας της εταιρείας (SCR ratio), που ανήλθε στα τέλη του 2017 σε 209%, ενώ ο δείκτης κάλυψης της ελάχιστης κεφαλαιακής απαίτησης (MCR ratio) ανήλθε σε 646%. Η εταιρία για το έτος 2017 δεν προέβη σε διανομή μερίσματος, ενώ κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς επένδυσε 30 εκατ. ευρώ μέσω κεφαλαιακής ενίσχυσης στην NN Hellas προκειμένου να υποστηρίξει την ανανέωση της σύμβασης πώλησης τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων (bancassurance) με την τράπεζα Πειραιώς για 10 χρόνια με δυνατότητα επέκτασης για 5 χρόνια ακόμη.

Η NN Hellas ανακοίνωσε χθες ότι θα είναι Χρυσός Χορηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας για τη χρονική περίοδο 2018-2020.

Πηγή: Mononews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 15 =