αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Το μεγάλο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι»: Ο Elon Musk παραθέτει μια άποψη που θα σε βάλει σε σκέψεις (ΒΙΝΤΕΟ)

«Το μεγάλο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι»: Ο Elon Musk παραθέτει μια άποψη που θα σε βάλει σε σκέψεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι ο άνθρωπος που εφαρμόζει καινοτομίες σε οποιοδήποτε πεδίο κι αν δραστηριοποιείται. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι εταιρίες του Elon Musk (Tesla, SpaceX, Solar City και Boring Company), κινούνται σε διαφορετικούς τομείς. Σε όλες τις εταιρίες όμως έχει καταφέρει να εφαρμόσει νέα πράγματα. Και να πάει τις τεχνολογίες ένα βήμα πιο κάτω.

Στο παρακάτω βίντεο, ο γνωστός επιχειρηματίας παραθέτει μια ενδιαφέρουσα άποψη, μέσα σε μόλις 70 δευτερόλεπτα. Εξηγεί το μεγάλο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι και δεν καταφέρνουν έτσι να φτάσουν στην καινοτομία. Σε οποιοδήποτε πεδίο.

«Οι άνθρωποι υποθέτουν ότι πολλά πράγματα είναι αλήθεια, χωρίς να έχουν μια επαρκή βάση για αυτή τους την πίστη», τονίζει ο Elon Musk.

Όπως εξηγεί, είναι σημαντικό οι άνθρωποι να αναλύουν τα δεδομένα από την βάση τους. Ξεκινώντας από τις «πρώτες αρχές». Και όχι να βασίζονται σε αναλογίες ή στο πως έχει καθιερωθεί να λειτουργούν κάποια πράγματα. Όταν έχεις μπροστά σου ένα ζήτημα, πρέπει να πηγαίνεις στην «ρίζα» του και από εκεί να ξεκινάς να χτίζεις. Ωστόσο, όπως επισημαίνει, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το κάνουν αυτό, και είναι ένα μεγάλο λάθος.

Μόνο αν ξεκινήσεις από την «ρίζα», θα καταφέρεις να βρεις νέους τρόπους για να λειτουργήσουν καλύτερα κάποια πράγματα. Δεν είναι τυχαίο, ότι ο Elon Musk πάντα προσπαθεί να βρει νέους δρόμους για να φτάνει στους στόχους του. Ακόμα κι αν αυτοί οι στόχοι μοιάζουν αρχικά αδύνατο να επιτευχθούν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 5 =