αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο μεγάλο κόλπο: Χάκερ «άρπαξαν» 600 εκατ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα

Το μεγάλο κόλπο: Χάκερ «άρπαξαν» 600 εκατ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα

Περισσότερα από 600 εκατομμύρια δολάρια έχουν κλαπεί το τελευταίο διάστημα μέσω ευπάθειας ασφαλείας στο Poly Network platform. Πρόκειται για την μεγαλύτερη κλοπή κρυπτονομισμάτων από χάκερς, μέχρι στιγμής!

Οι χάκερς εκμεταλλεύτηκαν κρίσιμη ευπάθεια στο Poly Network, μια πλατφόρμα που φαίνεται να συνδέει διαφορετικά blockchain έτσι ώστε να μπορούν να συνεργαστούν.

Η Poly Network αποκάλυψε την επίθεση στο Twitter και ζήτησε να δημιουργηθεί επικοινωνία με τους χάκερς και τους προέτρεψε να “επιστρέψουν ότι χάκαραν”.

Το blockchain είναι ένας κατανεμημένος λογιστικός κατάλογος (distributed ledger) στον οποίον βασίζονται διάφορα κρυπτονομίσματα. Κάθε ψηφιακό νόμισμα έχει το δικό του blockchain και είναι διαφορετικά μεταξύ τους. Η Poly Network ισχυρίζεται ότι είναι σε θέση να κάνει αυτά τα διάφορα blockchains να λειτουργούν μεταξύ τους.

Το Poly Network είναι μια αποκεντρωμένη χρηματοδοτική πλατφόρμα. Το DeFi (Decentralized finance) είναι ένας ευρύς όρος που περιλαμβάνει χρηματοοικονομικές εφαρμογές βασισμένες σε τεχνολογία blockchain που αποσκοπεί στην αποκοπή μεσολαβητών. Ως εκ τούτου, ονομάζεται decentralized. Οι υποστηρικτές του Polo Network λένε ότι μπορεί να καταστήσει εφαρμογές που αφορούν χρηματοοικονομικές συναλλαγές, πιο αποτελεσματικές και φθηνότερες.

“Το ποσό των χρημάτων που εκλάπη είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία του DEFI”, είπε η Poly Network σε πρόσφατο tweet post. Το πρόσφατο hack αποτελεί την μεγαλύτερη κλοπή κρυπτονομισμάτων από χάκερς.

Μόλις οι χάκερς έκλεψαν τα χρήματα, άρχισαν να τα στέλνουν σε διάφορες άλλες διευθύνσεις κρυπτονομισμάτων. Ερευνητές στην εταιρεία ασφαλείας SlowMist δήλωσαν ότι κρυπτονομίσματα συνολικής αξίας άνω των 610 εκατομμυρίων δολαρίων μεταφέρθηκαν σε τρεις διαφορετικές διευθύνσεις.

Η Poly Network μάρκαρε τις ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων σε “blacklist tokens” που προέρχονται από τις διευθύνσεις που συνδέονταν με τους χάκερς.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι περίπου 33 εκατομμύρια δολάρια σε Tether, που ήταν μέρος της κλοπής, έχουν παγώσει, σύμφωνα με τον εκδότη του stablecoin.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 5 =