αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο μεγάλο αρνητικό που βλέπουν οι ειδικοί στην γρήγορη φόρτιση μπαταριών

Το μεγάλο αρνητικό που βλέπουν οι ειδικοί στην γρήγορη φόρτιση μπαταριών

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η γρήγορη φόρτιση μπορεί να οδηγήσει σε πιο μικρή διάρκεια μπαταρίας.  Αν και  αυτή  έχει παραμείνει στα ίδια επίπεδα στο πέρασμα του χρόνου,  νέα χαρακτηριστικά που μειώνουν το χρόνο που χρειάζεται το κινητό να φορτίσει,  αποτελούν τη νέα πραγματικότητα στις σύγχρονες συσκευές.

Η  γρήγορη φόρτιση σε γενικές γραμμές, υπόσχεται  να φορτίσει τη συσκευή σου ως το 50% σε μόλις λίγα λεπτά.  Πριν από μερικές εβδομάδες, η Xiaomi είχε αποκαλύψει μια τεχνολογία η οποία  υποσχόταν πλήρη φόρτιση σε μόλις 8 λεπτά. Οι ειδικοί όμως προειδοποιούν,  ότι αυτοί οι γρήγοροι χρόνοι έρχονται με κάποιο τίμημα.

Για να υποστηρίξουν τη γρήγορη φόρτιση, οι κατασκευαστές μπαταριών έχουν ανασχεδιάσει την δομή της μπαταρίας, με τέτοιον τρόπο που αναπόφευκτα οδηγούν στη μείωση της ενεργειακής πυκνότητας.

Η εναλλακτική, μεγαλύτερες ταχύτητες φόρτισης, χωρίς αυτά τα modifications, συνήθως έχουν σαν αποτέλεσμα την μείωση του κύκλου ζωής της μπαταρίας. Οι ίδιες αλλαγές στο design της μπαταρίας, μπορούν να μειώσουν ή να εξαλείψουν τον μειωμένο κύκλο ζωής, αλλά και πάλι, εις βάρος της ενεργειακής πυκνότητας. 

Πηγή: Techmaniacs.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + three =