αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο μέλλον… έφτασε; Ερευνητές δημιούργησαν σύστημα εικονικής πραγματικότητας που δεν χρειάζεται κράνος

Το μέλλον… έφτασε; Ερευνητές δημιούργησαν σύστημα εικονικής πραγματικότητας που δεν χρειάζεται κράνος

Οι Ιάπωνες εντυπωσιάζουν και πάλι, καθώς παρουσιάζουν ένα σύστημα προβολής περιεχομένου Virtual Reality, χωρίς την ανάγκη κράνους. 

Το σύστημα 8K: VR Ride έχει δημιουργηθεί από ερευνητές στην Ιαπωνία και μπορεί να υποδεχτεί δύο άτομα, τα οποία κάθονται σε μία μηχανικά υποβοηθούμενη θέση που μπορεί να κινείται στο χώρο. Μπροστά τους έχουν μία μεγάλη οθόνη προβολής περιεχομένου Virtual Reality. Η όλη διάταξη μοιάζει λίγο με κάποιους θαλάμους gaming που μπορούσε να βρει κανείς σε υπαίθριες δραστηριότητες, ή με έναν εξομοιωτή πτήσης. Η ποιότητα των εικόνων που προβάλλονται είναι 8Κ, επομένως το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά αληθοφανές.

Από την άλλη μεριά, οι θέσεις κινούνται σε συγχρονισμό με το βλέμμα και τις αντιδράσεις του θεατή, βάζοντάς τον κυριολεκτικά μέσα στο πεδίο της δράσης, δημιουργώντας μία μοναδική virtual reality εμπειρία. Είναι αλήθεια ότι δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερη εμβύθιση στο εικονικό περιβάλλον από εκείνη που προσφέρει η ιαπωνική διάταξη προβολής.

Το σύστημα αυτό έχει δημιουργηθεί από την Wonder Vision σε συνδυασμό με τις NHK Enterprises, NHK Media Technology και RecoChoku Labs. Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο του 2017 στην ιαπωνική έκθεση Digital Content Expo 2017. Είναι ακόμα νωρίς να πούμε το πότε και πώς θα βρει το δρόμο της για το ευρύ κοινό αυτή η τεχνολογία, αλλά δεν αποκλείεται να τη δούμε αρκετά σύντομα σε θεματικά πάρκα του εξωτερικού.

Πηγή: Pestaola.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + 15 =