αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο μάθημα που έλαβα δουλεύοντας στην «κακή» Lehman Brothers: Εξηγεί ο συνιδρυτής της Lyft

Το μάθημα που έλαβα δουλεύοντας στην «κακή» Lehman Brothers: Εξηγεί ο συνιδρυτής της Lyft

Η Lyft θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της Uber και αναπτύσσεται συνεχώς. Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την πλατφόρμα, ξεκίνησε ως τηλεφωνητής σε ξενοδοχείο, πέρασε από την Lehman Brothers και τελικά αποφάσισε να δημιουργήσει κάτι που πρώτα από όλα θα αντιπροσωπεύει τον ίδιο.

Μιλάμε για τον John Zimmer. Ο οποίος είναι συνιδρυτής της Lyft. Σε συνέντευξη του στο αμερικανικό Entrepreneur.com, παραθέτει μερικές πολύ χρήσιμες εμπειρίες και συμβουλές. Ίσως, αυτό που τραβά περισσότερο το βλέμμα, είναι οι δηλώσεις του που αφορούν τη Lehman Brothers και τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί. «Έμαθα περισσότερα για την κουλτούρα της Lehman Brothers όταν εργάστηκα εκεί» λέει αρχικά.

«Οι άνθρωποι δεν ήταν ο εαυτός τους και δεν συμμετείχαν με ουσιαστικό τρόπο. Οι αξίες στις οποίες ήθελα να είμαι μέρος, ήταν διαφορετικές από ένα μέρος στο οποίο οι άνθρωποι δεν ήταν ο εαυτός τους» τονίζει ο συνιδρυτής της Lyft.

Φτιάχνοντας τη δική του εταιρία, έβαλε τους δικούς του κανόνες. «Περπατώντας στα γραφεία της Lyft στο Σαν Φρανσίσκο, βλέπεις τα σημάδια της πρώτης αξίας μας, που είναι «να είσαι ο εαυτός σου». Η τέταρτη αξία μας είναι η συμμετοχή» σημειώνει ο Zimmer.

Επίσης, ο ίδιος αποκάλυψε τι κάνει όταν… ξεμένει από δημιουργικότητα. Και δεν έχει σχέση με την τεχνολογία. «Για εμένα, είναι χρήσιμο να πηγαίνω έξω και να είμαι μακριά από την τεχνολογία. Είναι ωραίο να βλέπεις τα δέντρα και να είσαι μέσα στη φύση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 7 =