αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο λάθος που κάνει το 90% των ανθρώπων που δουλεύουν από το σπίτι (και μέσα στο lockdown)

Το λάθος που κάνει το 90% των ανθρώπων που δουλεύουν από το σπίτι (και μέσα στο lockdown)

Το lockdown καλά κρατεί- και δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει. Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό, αρκετοί είναι αυτοί που εργάζονται remote από το σπίτι τους. Μήπως όμως κάνεις ένα… σημαντικό λάθος όταν δουλεύεις από το σπίτι σου;

Το αμερικανικό inc.com βάζει μια άλλη πτυχή στη συζήτηση. Και μιλά για τον «First Things Rule». Δηλαδή τον Νο1 κανόνα που πρέπει να εφαρμόζεις όταν δουλεύεις από το σπίτι. Όπως σημειώνεται στο άρθρο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ένας εργαζόμενος όταν δουλεύει από το σπίτι, είναι ένα μπάνιο και αμέσως μετά να ντυθεί σαν να πήγαινε στο γραφείο.

Το επαγγελματικό ντύσιμο είναι κάτι που σχεδόν κανείς δεν εφαρμόζει όταν δουλεύει από το σπίτι. Σύμφωνα με έρευνα που παραθέτουν οι New York Times, μόλις το 10% των ανθρώπων φορά επαγγελματικά ρούχα όταν εργάζεται από το σπίτι.

Αλλά είναι ο Νο1 κανόνας που πρέπει να ακολουθείς.

Τι κάνουν οι περισσότεροι; Φοράνε… ότι πιο άνετο βρουν μπροστά τους. Στην εποχή του Zoom μάλιστα, οι περισσότεροι remote εργαζόμενοι έχουν πρόχειρο και ένα πουκάμισο κάπου στο δωμάτιο, έτσι ώστε να το φορέσουν «στα γρήγορα» αν προκύψει κάποια βιντεοκλήση.

Κι όμως, οι άνθρωποι που είναι ντυμένοι business είναι τελικά πιο αποδοτικοί, από αυτούς που δουλεύουν και κάνουν επαγγελματικά τηλέφωνα φορώντας… τις πιτζάμες τους. Ίσως να φαίνεται περίεργο, αλλά τα επαγγελματικά ρούχα μπορούν να σε βάλουν σε επαγγελματικό mood.

Όπως καταλαβαίνετε, το λάθος για το οποίο μιλάμε γίνεται ακόμα πιο συχνά μέσα στην περίοδο του lockdown. Αφού αν δουλεύεις από το σπίτι και μέσα στην ημέρα δεν μπορείς να πας και πουθενά αλλού, είναι ακόμα πιο πιθανό να μείνεις με τα ρούχα που κοιμήθηκες.

Μήπως να αλλάξεις τακτική;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + nineteen =