αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο λάθος που κάνει στο βιογραφικό του το 90% των υποψηφίων. Μήπως το κάνεις και εσύ;

Το λάθος που κάνει στο βιογραφικό του το 90% των υποψηφίων. Μήπως το κάνεις και εσύ;

Το έχουμε ξανά πει: Ζούμε στην εποχή των αμέτρητων βιογραφικών. Ειδικά μόλις ανοίγει μια καλή θέση σε έναν δημοφιλή εργοδότη, είναι πιθανό να καταφθάσουν πολλά βιογραφικά. Είναι χρήσιμο λοιπόν να ξεχωρίσεις μέσα από την μάζα. Να ελαχιστοποιήσεις τα λάθη και να έχεις περισσότερες πιθανότητες να κληθείς για μια συνέντευξη.

Υπάρχει ένα λάθος το οποίο κάνουν οι περισσότεροι υποψήφιοι- και στην Ελλάδα. Είναι πιθανό να το κάνεις και εσύ. Ποιο είναι το λάθος; Σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι εστιάζουν στις αρμοδιότητες τους και όχι στα επιτεύγματα τους. Έτσι παραθέτουν στο βιογραφικό τους μόνο τις αρμοδιότητες που είχαν στη διαδρομή τους.

Για να κατανοήσετε καλύτερα τη διαφορά, δείτε τα παρακάτω παραδείγματα.

Παραδείγματα αρμοδιοτήτων:

  • Συντονισμός καλλιτεχνικών δελτίων τύπου
  • Διαχείριση λίστας πελατών
  • Συμμετοχή στην παραγωγή ραδιοφωνικών διαφημίσεων

Παραδείγματα αρμοδιοτήτων με τα αποτελέσματά τους:

  • Συντονισμός 8 καλλιτεχνικών δελτίων τύπου, τα οποία συνέβαλαν σε αύξηση των ετήσιων πωλήσεων κατά 14%
  • Κατάρτιση και διαχείριση λίστας 12.000 πελατών, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη λίστα που είχε ποτέ το κέντρο τέχνης
  • Συμμετοχή στην ομάδα 3 συντακτών για την παραγωγή προωθητικών ραδιοφωνικών διαφημίσεων για 16 καλλιτεχνικά γεγονότα, κάτι που έφερε αύξηση πωλήσεων.

Τα πρώτα παραδείγματα δείχνουν απλά τι κάνατε κατά την εργασία σας, ενώ τα δεύτερα περιγράφουν ακριβώς και λεπτομερώς τι καταφέρατε μέσα από την εργασία σας και παρέχουν στον εργοδότη μια πιο σαφή εικόνα των ικανοτήτων σας.

Έτσι είναι πιθανότερο να ξεχωρίσεις από την μάζα και να κληθείς για μια συνέντευξη. Έστω θα δημιουργήσεις την απορία στον εργοδότη για να μάθει πως έχεις φέρει όλα αυτά τα αποτελέσματα. Και ίσως να θελήσει να κάνετε μια συζήτηση από κοντά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − 6 =