αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο λάθος που δεν πρέπει να κάνεις την πρώτη ημέρα στη νέα δουλειά: Ένας career expert εξηγεί

Το λάθος που δεν πρέπει να κάνεις την πρώτη ημέρα στη νέα δουλειά: Ένας career expert εξηγεί

Είτε τη βρήκες μετά από μήνες αναζήτησης, είτε ήταν μια πιο προβλέψιμη εξέλιξη, μια νέα δουλειά φέρνει πάντα ανυπομονησία αλλά και άγχος, το οποίο εντοπίζεται κυρίως στις πρώτες μέρες.

Κι ενώ το κάθε περιβάλλον είναι διαφορετικό και θέλει τους δικούς του χειρισμούς, υπάρχει μια αθώα συμπεριφορά που είναι καλό να αποφύγεις τις πρώτες ημέρες. Ποια είναι αυτή;

Το να μιλάς διαρκώς για τον εαυτό σου. Όπως αναφέρει ο career expert Jason Sackett στο Glassdoor, αυτό μπορεί να προκύψει από το άγχος σου και την αμηχανία σχετικά με το να ανοίξεις συζήτηση με τους συναδέλφους σου, αλλά και από την ανάγκη να δικαιολογήσεις την πρόσληψή σου.

«To να ακούς προσεκτικά τους συναδέλφους και τους ανώτερούς σου, να δείχνεις ενδιαφέρον και περιέργεια για τις αρμοδιότητες, το ρόλο και τα επιτεύγματά τους, είναι ο καλύτερος τρόπος να κερδίσεις το σεβασμό τους», σημειώνει ο Sackett.

Αντίθετα, το να μιλάς για το δικό σου επαγγελματικό παρελθόν ή τις φιλοδοξίες σου θα κάνει τους άλλους να νιώσουν αμηχανία όταν δεν σε γνωρίζουν. Προσπάθησε να δημιουργήσεις την εικόνα κάποιου που είναι πρόθυμος και ανοιχτός και θα ανακαλύψεις τις σωστές ισορροπίες με το πέρασμα του χρόνου.

Πηγή: Madame Figaro

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 3 =