αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο κόστος που παιδικού χαμόγελου: Σε ποιες χώρες κοστίζουν πιο ακριβά τα Lego και οι Barbie (Λίστα)

Το κόστος που παιδικού χαμόγελου: Σε ποιες χώρες κοστίζουν πιο ακριβά τα Lego και οι Barbie (Λίστα)

Η παγκόσμια αγορά παιχνιδιών σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών αναμένεται να υπερβαίνει την αξία των 100 δισ. δολαρίων το 2019. Με άλλα λόγια, η κλίμακα της θα είναι συγκρίσιμη με το μέγεθος των οικονομιών χωρών όπως το Λουξεμβούργο, η Δομινικανή Δημοκρατία ή η Σλοβακία. Αν και υπάρχει μια τεράστια ποικιλία παιχνιδιών, η Barbie και Lego φαίνεται να είναι τα πιο επιθυμητά.

Η Barbie εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν από 60 χρόνια και τις τελευταίες δεκαετίες, άλλαξε την εμφάνισή, το επάγγελμα και την εθνικότητα της αρκετές φορές. Ο κόσμος την αγαπά και τη μισεί. Διασκεδάζει και εκπαιδεύει, αλλά είναι επίσης αντικείμενο σκληρής κριτικής. Στη συνέχεια, υπάρχουν τα τουβλάκια Lego τα οποία έφεραν επανάσταση στον τομέα των παιχνιδιών. Ξαφνικά, ο καθένας μπορούσε να οικοδομήσει και να ανακαινίσει, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο ή τις δεξιότητες.

Η ομάδα ανάλυτών του Picodi.com αποφάσισε να ελέγξει τις μέσες τιμές της δημοφιλούς κούκλας Barbie Mermaid (Γοργόνα) και του κλασικού κουτιού Lego Medium Classic σε εκατοντάδες καταστήματα σε 50 χώρες. Οι τιμές ποικίλουν από χώρα σε χώρα και μερικές φορές μπορούν να αυξηθούν έως τρεις φορές. Από την έρευνα θα μάθετε σε ποιες χώρες δίνοντας μια Barbie ή τουβλάκια Lego σε ένα παιδί θεωρείται μικρή δαπάνη και σε ποιά θα μπορούσε πραγματικά να επηρεάσει τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Οι τιμές της Barbie και Lego στον κόσμο

Στην Ελλάδα, θα πρέπει να πληρώσετε 20 ευρώ κατά μέσο όρο για την κούκλα της Barbie Γοργόνα. Η καλύτερη τιμή προσφέρεται στο Μεξικό – μόνο € 16,20 μετατρέπονται από το τοπικό νόμισμα. Οι κούκλες δεν είναι τόσο προσιτές στη Σιγκαπούρη και στα ΗΑΕ όπου κοστίζουν € 50,30 και € 47,50 αντίστοιχα.

Η μέση τιμή του Lego Classic Brick Box (484 τεμάχια) είναι περίπου € 35,70 στα ελληνικά καταστήματα και η τιμή είναι παρόμοια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, οι χαμηλότερες τιμές ενός κουτιού Lego μπορούν να σημειωθούν στη Γαλλία και στις ΗΠΑ – € 23 και € 24,50. Το ίδιο κιβώτιο Lego είναι τρεις φορές πιο ακριβό σε χώρες της Λατινικής Αμερικής όπως το Περού ή την Κολομβία (€ 73,40 & € 72 αντίστοιχα).

Σε μια ταξινόμηση που βασίζεται στις τιμές αυτών των δύο προϊόντων, η Ελλάδα τοποθετεί σε μια αρκετά ευνοϊκή θέση – θα πληρώσετε € 55,70 και για τα δύο προϊόντα, ώστε οι τιμές να είναι μάλλον μέτριες σε σύγκριση με άλλες χώρες. Ωστόσο, οι τιμές των παιχνιδιών στην Ελλάδα είναι υψηλότερες από ό, τι σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία ή η Γαλλία. Ακόμα, οι υψηλότερες τιμές σημειώνονται σε λιγότερο ευημερούσες χώρες όπως η Κολομβία, το Περού ή στις Φιλιππίνες.

Μεθοδολογία

Αυτή η αναφορά βασίζεται στις μέσες τιμές λιανικής στα τοπικά ηλεκτρονικά καταστήματα σε 50 χώρες χωρίς να συμπεριλαμβάνονται προσωρινές εκπτώσεις. Για τη μετατροπή νομισμάτων χρησιμοποιήθηκε η μέση συναλλαγματική ισοτιμία για το Μάιο του 2019.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 2 =