αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο «κόλπο» στα φροντιστήρια: Πως εισπράττουν δίδακτρα, ενώ οι καθηγητές τους είναι σε αναστολή

Το «κόλπο» στα φροντιστήρια: Πως εισπράττουν δίδακτρα, ενώ οι καθηγητές τους είναι σε αναστολή

Μείζον θέμα μέσα στην κρίση της πανδημίας κορονοϊού, έχει προκύψει με τη λειτουργία των φροντιστηρίων (μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών) στη χώρα.

Όπως αναφέρει το News247.gr, παρά το γεγονός ότι οι εν λόγω επιχειρήσεις έχουν κλείσει με κρατική απόφαση, η λειτουργία τους συνεχίζεται κανονικά με διαδικτυακά μαθήματα με συνέπεια να παρατηρείται το εξής παράδοξο φαινόμενο: Οι εργοδότες ενώ γλιτώνουν την καταβολή των δεδουλευμένων αφού οι καθηγητές εντάσσονται στην κατηγορία των εργαζόμενων που δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ, να εισπράττουν δίδακτρα αφού τα μαθήματα συνεχίζονται απρόσκοπτα έστω και εξ’ αποστάσεως.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχουν ιδιοκτήτες που μειώνουν τα λειτουργικά τους έξοδα ενώ έχουν κανονικά έσοδα.

Οι σχετικές καταγγελίες φτάνουν στην ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας) με μορφή χιονοστιβάδας καθημερινά ενώ πηγές του σωματείου έλεγαν στο News24/7 ότι ο αριθμός των φροντιστηρίων που δουλεύουν κατά αυτόν τον τρόπο είναι τεράστιος και αφορά σχεδόν τα μισά από αυτά που υπάρχουν στη χώρα.

Ειρήσθω εν παρόδω, οι καθηγητές καλούνται να κάνουν νέα αίτηση για την καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ βάσει νέας εγκυκλίου που εκδόθηκε στις 8 Απριλίου.

Οι καταγγελίες που έχουν φτάσει στην ΟΙΕΛΕ έχουν καταγραφεί και ομαδοποιηθεί και έχουν σταλεί στην Επιθεώρηση Εργασίας που θα αναλάβει να κάνει τους σχετικούς ελέγχους. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × three =