αρχικηVIRALΤο κόλπο που χρησιμοποιούν πολλοί ταξιδιώτες για να πετούν φθηνότερα. Και η αντίδραση των εταιριών

Το κόλπο που χρησιμοποιούν πολλοί ταξιδιώτες για να πετούν φθηνότερα. Και η αντίδραση των εταιριών

Κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες έχουν αντιληφθεί τον τρόπο με τον οποίο χιλιάδες επιβάτες ανά τον κόσμο πληρώνουν φθηνότερα εισιτήρια και είναι αποφασισμένες να επέμβουν. Ο λόγος για τη μέθοδο του να κλείνει κανείς θέση σε πτήση με στάσεις αλλά να μη συνεχίζει το ταξίδι του, να μην επιβιβάζεται ουσιαστικά στην επόμενη πτήση.

Όπως αναφέρει το Protagon.gr, το φαινόμενο αυτό άρχισε να παρατηρείται κυρίως μετά τη άνοδο σε δημοτικότητα των ηλεκτρονικών site εισιτηρίων που προσφέρουν πακέτα πτήσεων με στάσεις σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Θέλοντας λοιπόν να πάει κανείς από το σημείο Α στο σημείο Β, κλείνει εισιτήριο σε πτήση που έχει ένα ακόμη σκέλος ας πούμε το σημείο Γ αλλά «ξεχνάει» να επιβιβαστεί σ’ αυτήν. Μια πτήση με στάσεις όπως είναι φυσιολογικό κοστίζει λιγότερο από μια απευθείας πτήση άρα ο επιβάτης ταξιδεύει φθηνότερα!

Το κόλπο αυτό φυσικά αντιλήφθηκαν σύντομα οι μεγάλες αερογραμμές οι οποίες και κινήθηκαν νομικά έναντι επιβατών που χρησιμοποίησαν τη παραπάνω μέθοδο. Η Lufthansa, παραδείγματος χάρη, πήγε στα δικαστήρια κάποιον ανώνυμο επιβάτη από τον οποίο ζητούσε το ποσό των 2.000 ευρώ το οποίο, σύμφωνα με την εταιρία, εξοικονόμησε με το να μην πληρώσει «κανονικό» εισιτήριο. Η υπόθεση πάντως δεν προχώρησε.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά λοιπόν οι 11 εκ των κορυφαίων 16 αεροπορικών εταιρειών έθεσαν σε εφαρμογή πολιτικές που τις προστατεύουν από το φαινόμενο αυτό, ακυρώνοντας τα εισιτήρια της επιστροφής όσων προσπαθούν να επωφεληθούν. Τους αφήνει στα κρύα του λουτρού και κατά πάσα πιθανότητα τους αναγκάζει να επιστρέψουν… με πλοίο, τρένο ή λεωφορείο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × two =